Вазовци с куп медали от математически турнир в Кърджали

Победителите от Областния математически турнир в Кърджали от ПМГ

Поредни успехи на математическото поприще завоюваха възпитаниците на ПМГ "Ив.Вазов"-Димитровград на областния математически турнир в Кърджали, провел се през изминалите почивни дни.

На брифинг в гимназията днес отчетоха, че отлично е било представянето на петокласниците, които са най-новото попълнение в ПМГ през тази учебна година. Златни медали са спечелили Дани и Георги, а сребро е завоювал Дани Емилов. Шестокласничката Валя е трета в турнира, а Мария от седми клас е със сребърен медал.

Бронз е спечелил Марио Каменов, а със сребърни медали са се върнали Кристина Кирова и Милен Георгиев.

С отлична оценка от надпреварата е и дванайстокласникът Динко Петров, който е приет без приемен изпит в ПУ "Паисий Хилендарски" и ТУ-Габрово.

Задачите в областния математически турнира са общо 7, 6 с избираем отговор и една за решаване, обобщи преподавателят  и шеф на Секцията на математиците тук Катя Чалъкова. По думите й, Вазовци са се представили отлично, предвид голямата конкуренция на участниците от София, които са се включили в турнира за пръв път тази година.

Директорът на ПМГ "Ив.Вазов" Илияна Славова сподели, че успехите се дължат и на допълнителните часове по математика, които учениците ползват безплатно в гимназията от две години насам. Добрите резултати са и заради упорития труд на децата и техните преподаватели, смята още Славова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини