"Ометоха" Коледната трапеза в Димитровград за час

При голям интерес премина днес органазираната от Община Димитровград Коледна трапеза. Точно на обяд тя събра пред сградата на кметството 60 участници с общо различни 80 ястия. Час по-късно трапезата се оказа празна след като през нея минаха многоборйните желаещи да опитат от вкусотиите.

В четирите направления - за обредни хлябове, постни и местни коледния ясния и сладки изкушения се включиха представители на различните читалища и пенсионерски клубове в Общината.

Гордост бе и участието на двама мъже, известни с кулинарните си умения - кметът на Добрич Марин Маринов със своя шашлък, както и Кирил Георгиев от читалището в Горски извор.

Жури в състав майстор-готвачът Иван Богданов и собственик на заведение за бързо хранене Габриел Маргаритов- Гаро се затрудниха много при определянето на победителя.

В раздела за обредни хрябове, пити и краваи победител стана домашната масленица със сирене, изработена от хлебозавод "Марица" в Димитровград. Най-доброто постно ястие са направили боб в гърне на читалището в село Длъгнево, а най-вкусно се оказа местното ястие, изработено от възпитаничките на гимназията по химични и хранителни технологии "Проф.д-р Ас.Златаров" с направеното от тях пиле-коледар.

Коледна елха с шоколад стана първа в раздел "Сладки изкушения", подготвена от жените от читалище в село Брод. Всички участници в кулинарната надпревара получиха грамоти за участие и пожелания от кмета Иво Димов за весели празници.

Dimutrovgrad.bgvesti.net

Журито опитва ястията преди да реши кой е победител
Добричкият кмет Марин Маринов готви на площада своя шашлък и други вкусотии

Победителят в раздел "Местни ястия" -пиле-коледар

На площада не липсваше и сач
Журито опитва от специалитетът на Марин Маринов
Част от приготвеното от читалището в село Крепост
Кметът Иво Димов също опита от вкусните гозби на Коледната трапеза

Кметът получи от читалищата-участници обредна пита

Победителят в раздел "Коледни обредни хлабове" - хлебозавод "Марица"
Боб в гърне от Длъгнево спечели приза "Постно Коледно ястие"
Коледната трапеза на финала на мероприятието
Наградата за местно Коледно ястие отиде при възпитаниците на гимназията по Химични и хранителни технологий "Ас.Златаров"

Коледна елха с шоколад от село Брод е победител в раздела за "Сладки изкушения"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини