1 °C

Ученици търсят решение на проблема с тежките раници в училище

Втората среща по проекта се проведе в Градската библиотека "П.Пенев"

Тежките раници и липсата на място за хранене и събиране в междучасията са посочили като основни проблеми в своето училище ученици от ПМГ "Ив.Вазов" в рамките на дискусия по проект под надслов "Дар за моето училище". Те са засегнали и още въпроса за нужда от промяна в работата на Ученическия съвет в гимназията.

Втората поредна среща по проекта се проведе в Градска библиотека "П.Пенев". Там бяха обсъдени и конктерните мерки за решаване на залегналите в проекта въпроси. Участниците направиха и отчет на свършеното до момента, като показаха умения за работа в екип.

Възпитаниците на гимназията подготвят и специални предложения до ръковоството на училището, съдържащи конкретни стъпки за решаване на проблемите.

Проектът е част от обучение за млади лидери, организирано от Национален алианс за работа с доброволци. Проектът „Дар за моето училище – млади лидери с идея за промяна“ стартира през септември и ще продължи 6 месеца.

На срещана бяха набелязани бяха и начините за постигане на целите по трите проекта.

Първият, който се бори с тежките раници, ще бъде осъществен поетапно. Планира се да бъде започната кампания сред учениците в гимназията, които, при добра воля, ще могат да дарят старите си учебници на следващите випуски. Базар за набиране на средства за проекта ще бъде създаден в най-близко време.

Учениците, работещи по проблема с липсата на място за ядене през междучасията, представиха оригинални идеи за справяне с него. Името на инициативата е „Остров на междучасието”. Целта на младите лидери е да създадат увлекателно и спокойно място, в което всички от гимназията да могат да прекарват междучасията си. Ще бъде започната информационна кампания сред техните връстници и учители и ще бъде търсено съдействие от ръководството на училището.

Последният проект, целящ задвижване на училищния ученически съвет, е в процес на извършване. Остава да бъде създадено информационно табло, кутия за предложения и критики и да се преразгледа устава му, поясниха инициаторите.


Източник: dimitrovgrad.bgvesti.netКоментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Dimitrovgrad.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 17.01.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини