2013 – Издънките на врачките


От предсказанията на най-известните български гадатели за изминаващата година следва изводът, че ако искате да разберете как ще завърши един футболен мач и дали ще се класира някой отбор, слушайте Теодора Стефанова и... очаквайте точно обратното. Живеещата в Милано ясновидка има трайно влечение към футболисти и още по-траен невървеж в прогнозите, свързани с този спорт.
В политиката играта на „тука има, тука нема“ показа, че дори да си избрана за врачка номер едно по телевизията, пак можеш да дадеш прорицателска фира. Това се случи с Ивелина Христова, която предвиди за Бате Бойко лесен успех на изборите с минимално съпротивление. Известността на Божидар Караджов, засилила се, когато позна темата по литература на приемния изпит в Софийския университет, може да позамръкне, ако хората се сетят, че тъкмо той предвиди за ГЕРБ победа на предсрочния вот със смазващ резултат.
Николета Йорданова от риалитито „Африка: звездите сигурно са полудели“ сащиса България през март, когато обяви, че Бойко Борисов ще преживее атентат, но няма да изпусне властта. В замяна на това й се привидя как Меглена Кунева влиза на бял кон в парламента.


По традиция най-обсъжданият човек беше, а и все още е, Бойко Борисов. В началото на годината той все още бе и премиер. Може би затова почти всички врачки и звездобройци се надпреварваха да му предричат светло бъдеще. В началото на януари най-известната българска ясновидка Теодора Стефанова, наричана още „любимата врачка на Силвио Берлускони“, предрече, че след изборите (кабинетът на Борисов още не беше паднал и не се говореше за предсрочен вот) „ще станем свидетели на много интересни нови формации от политически партии“. „Ще има доста обединения, като цели пет по-малки партии ще влязат в коалиция с ГЕРБ - прогнозира Теди. - След изборите ще се сформира една голяма коалиция, като ГЕРБ ще има двама силни партньори, а малките партии ще допълнят пъзела.

Теодора Стефанова се закле, че в следващия век хората няма да плащат сметки за парно, ток и газ.

Снимка: Булфото

Бойко Борисов ще бъде министър-председател и през следващите четири години. Ще направи някои рокади в правителството и ще се раздели с доста от заместник-министрите си. През третата година от новия мандат ще има известни трудности, но тогава той ще започне да се ориентира към президентския пост.“

Навръх предсрочния вот на 12 май фаворитката на Берлускони коригира мерника, че „на изборите днес няма да има победител и че съвсем скоро леви и десни в България ще си подадат ръка, като се опитат заедно да направят нещо стойностно за страната ни. Предстоят месеци, в които ще бъдат поставени напълно нови основи“. Стефанова обеща и до две или три години на политическата сцена на България да се появи нов лидер който ще спечели много гласове. Той нямало да прави партия, а гражданско обединение. В предсказание през юни Стефанова стигна още по-далеч, обещавайки в следващия век да няма сметки за парно, ток и газ, защото по това време вече ще ни е озарила Светлината. „България е страна, осенена от Божия благодат, и ние не ще го забележим, докато не престанем да ровим в миналото и да хвърляме упреци и обиди - обясни процесите Теди. - Затова животът на обикновения човек много бавно и трудно се променя.“

В началото на 2013 г. добро бъдеще за Бойко Борисов видя и варненският екстрасенс Божидар Караджов. В студиото на Нова телевизия „пророк номер едно на България“, както Караджов сам нарича себе си, разкри, че ГЕРБ ще спечели предсрочните избори с много голяма преднина. Непосредствено преди изборите на 12 май и Караджов мина на по-умерени позиции с прогноза, че бъдещото правителство ще е експертно. След стрелбата по Златомир Иванов пророкът видя, че това ще доведе до убийството и на още една знакова фигура от родния ъндърграунд. Засега не е известно тази прокоба да се е сбъднала. През 2012 г. самият Божидар бе задържан за известно време за изнудване на русенски бизнесмен.

На прага на 2013 г. на Борисов заложи и

Ивелина Христова. През 2009 г. тя спечели предаването „Ясновидци“ по Би Ти Ви. „Борисов е водач - обяви тя в интервю. - Характерно за него е високото его. Без никакво усилие ще има достатъчно късмет в сферата на управлението. Дава му се лесен успех с минимално съпротивление, конфликтите са рядкост през следващото му управление. Христова допълни, че СДС и ДСБ също ще влязат в Народното събрание и предрече успехи и за Меглена Кунева.

На едно мнение с Христова бе и нумероложката Оксана Хорват. Преди време тя често правеше хороскопи в ефира на Нова телевизия. „Хороскопът на Бойко Борисов е изключително управленски - предопредели тя бъдещето на бившия премиер. - Веднъж вземе ли властта, много трудно я пуска. Има потребност от нея и ще направи всичко възможно, за да успее. До юни 2013 г. е най-силният му период и това, което посее сега, ще жъне догодина. Според мен ще има още доста години, в които по един или друг начин той ще бъде във властта.“

През март Николета Йорданова изуми с твърдението, че в София имало пет „апаратури“, които карали хората да са лениви, когато трябвало да се стачкува и демонстрира.

Снимка: Булфото

Най-далеч в бъдещето видя ясновидката Николета Йорданова. Това лято тя участва в „Африка: звездите сигурно са полудели“ по Би Ти Ви. През март в студиото на „Горещо“ пред Венета Райкова Николета каза, че срещу Борисов ще има атентат и че въпреки това той няма да загуби властта и ще управлява, макар и с подставени лица или в коалиция.

„Той е на принципа „Моето си е мое, чуждото също е мое“ и затова няма да стане от стола“ - провидя Йорданова. Тя съзря също, че експремиерът къса с дясната си ръка Цветанов и че бившият вътрешен министър „му забива нож в гърба, като ще го предаде“. Ясновидката видя и как партията на Меглена Кунева влиза в парламента.

Родената в Червен бряг жена сащиса всички с твърдението, че в София имало пет „апаратури, големи колкото телевизионно студио“, които излъчвали вълни и карали мозъците на хората да са в полусънно състояние и да стават лениви точно когато настроенията били за стачки и демонстрации. Едното се помещавало в центъра, а другите четири се намирали в периферията на града. „Технологията е американска и всички в правителството на Борисов знаят за нея“ - продължи Николета. По това време прорицателката изобщо и не подозираше, че втората половина от годината ще бъде белязана от протести, окупации и сблъсъци с полицията.

След като Борисов загуби изборите, Йорданова смени гледната точка и предрече, че „много хора от ГЕРБ ще влязат в затвора и че Борисов трябва или също да отиде там, или да бъде убит

Най-интересна политическа прогноза направи нумероложката Кристина Сунгарска. Тя се прочу в края на 2011 г., като предрече, че през 2012 г. Бойко Борисов най-после ще се задоми. По-късно в интервю той лично опроверга възможността с думите, че няма намерение да се жени, защото „жената означава ангажимент“. За 2013 г. Сунгарска прогнозира, че ще е година на големи промени, в която много от старите муцуни ще слязат от политическата сцена, а съзнанието на българина ще еволюира. „Хората ще се сплотят и тяхната воля ще принуди политиците да станат по-отговорни“, заяви Сунгарска в студиото на ТВ7.

Тя предрече също остър завой за Ахмед Доган, макар и да не го обясни много добре. „Той ще направи остър завой в политиката - спомена Сунгарска.- Ще го видите в светлина, в която не сте си го представяли. Ще се съгласи с критерии, които в миналото си е смятал за абсурдни, но това не означава, че ще е по-малко успешен. Той е амбициран, всичко ще прави със замах.“ Нумероложката прогнозира и промяна в поведението на Симеон Дянков. „Той ще стане малко по-щедър и жизненият стандарт на хората ще се подобри“, прииска й се на Кристина.

Икономиката бе стихията и на вече споменатата Теодора Стефанова. За 2013 г. тя предрече, че

ще се отключат доста големи проекти

у нас, които ще бъдат задвижени с чуждестранни инвестиции. „Много пари ще се излеят в образованието, университетите ще бележат напредък - прогнозира Теди в интервю. - Ще започнем да привличаме вниманието на все повече мултинационални компании, които ще искат да инвестират у нас. Ще започне инвестиция и в новата генерация. Ще бъде върнат задължителният стаж за младежите, както преди години след дипломиране хората биваха разпределяни към различни предприятия.“ Всъщност преди дни международната рейтингова агенция „Стандарт енд Пуърс“ ревизира перспективата по инвестиционния рейтинг на България от „стабилна“ на „негативна“.

Спортните прогнози:


Греда след греда

В областта на спорта, където минава за тънък познавач, Теодора Стефанова също удари няколко греди. Тя предрече, че „футболните национали на България ще продължат да постигат успехи и ще стигнат до баражите за световното първенство“. „Селекционерът Любо Пенев не се влияе от никого, не се поддава на каквито и да е ходатайства и ще наложи сериозен ред и дисциплина в тима - пророкува живеещата в Италия българка. - Прогнозата ми е положителна за националния отбор, смятам, че има шанс да отиде в Бразилия.“ Въпреки че предизвика положителни емоции, националният ни отбор в крайна сметка зае четвърто място в групата си и няма да пътува за Южна Америка. Възпитаниците на Пенев загубиха решителните срещи с Армения навън и с Чехия у дома.

Вместо успехи като на националите Теди предрече

крах на футболното чудо „Лудогорец“

„Царуването на „Лудогорец“ приключи - видя тя в началото на годината. - Приятната изненада ще е пловдивският „Ботев“. „Левски“ и ЦСКА ще се гонят в класирането. В „Левски“ и ЦСКА ще има нови акционери, като съм категорична, че Стойчо Младенов ще си тръгне от Армията.“

В действителност „Лудогорец“ за втора поредна година стана шампион, а през есента направи истински европейски фурор в Лига Европа. От приятна изненада „Ботев“ се срина до седмо място в края на есенния полусезон. Стойчо Младенов отново е треньор на ЦСКА.

Оракулката обърка конците и на спортния и житейския статут на Валери Божинов. „Той може и да се намира в задънена улица в момента, но скоро ще намери изхода - предрече тя в началото на 2013 година. - Ще му се наложи да си стяга куфарите обратно за Италия. Мениджърът му Джери Паломба няма да остави нещата така и ще намери отбор на нападателя, било то и във втория ешелон на Италия.“

Теодора подчерта, че няма нищо вярно в слуховете за раздяла между Валери и Николета Лозанова и че приказките за това били по-скоро „акция от страна на техните пиари“. „Колкото е вярно, че Николай и Алисия са разделени, толкова е истина и за Валери и Николета.“ В действителност и до момента Божинов е без отбор и поддържа форма с „Локомотив“ (София). Двамата с Николета вече официално обявиха края на брака си.

Природните катаклизми бяха друго нещо, с което българските ясновидци се поупражняваха през годината. В началото й Теодора Стефанова предрече, че „отново ще има подобен инцидент като в ядрената централа във Фукушима“. „В България пак Перник ще е земетръсната зона - предрече тя. - Черно море също ще създаде проблеми, като

ще има нещо като цунами

Бог да пази да се размине без жертви.“ Старагорката отчасти позна, че през тази година много европейски държави ще бъдат потопени под вода. Неотдавна урагани нанесоха сериозни щети в Холандия и в Скандинавия и взеха жертви в Полша. Тя причисли към пострадалите още Франция и Испания. В Италия Теодора видя събуждане на вулкана Етна. „Земетресения също ще има много - обеща тя. - Земята направо ще се люлее, но по-нататък ще започнем да свикваме с това.“ По-късно и Николета Йорданова предрече, че през годината може да се очаква второ земетресение като това в Перник.

В сферата на светския живот в началото на годината Теодора Стефанова прогнозира, че „във Великобритания ще има вълнуваща новина - принц Хари ще обяви сватбата си, която ще се състои през 2014 година“. Засега тази прогноза също се оказва доста преувеличена, освен ако Хари не предприеме нещо през следващите няколко часа. Но до момента изглежда малко вероятно, тъй като британските таблоиди вече разкриха, че приятелката на третия престонаследник има доста скандално минало. Преди години Кресида Бонсас, която днес е на 24, участвала в предизвикателен сериал, в който изиграла ролята на разюздана мажоретка. След това тръгнаха приказки, че момичето е типичната златотърсачка, готова на всичко за пари и слава. Прогнозите са, че с този имидж тя никак няма да се хареса на кралицата и на останалите членове на знатния род.

Източник: http://pressadaily.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини