Над 400 кърджалийци са се възползвали от услугите за кандидатстване по европроекти

Над 400 кърджалийци са посетили офиса на ОИЦ и са се възползвали от предлаганите услугите за кандидатстване по европроекти. Това сочи отчетът на центъра за 2013 г.

За сравнение през 2012 година офисът е посетен от 257 жители на областта. „Интересът към финансирането по оперативни програми на ЕС расте и все повече хора търсят информация при нас", коментира Дора Христова, ръководител на ОИЦ Кърджали. Най–честите запитвания са били свързани с програмата за енергийна ефективност. Експерти на ОИЦ и представители на общинска администрация са провели няколко срещи с жители на кварталите за саниране на жилищата. Вече има 10 подадени заявления по проекта и е сключен договор с живеещите в един от жилищните блокове, който предстои да бъде саниран.

„Областният информационен център е организирал изнесени приемни във всички седем общини в региона. На събитията, проведени през годината са присъствали над 800 представители на общини, неправителствени организации, бизнеса, държавните институции", заяви още Дора Христова.

Експертите на центъра са участвали в националните кампании „Достигат ли средствата от ЕС до Вас", „Научени уроци" и в две „Кръгли маси", проведени в общините Кирково и Кърджали.

Особено ценни са срещите сред младите хора за популяризиране на европейски младежки инициативи и информирането за възможностите за ползване на стипендии.

ОИЦ-Кърджали продължава да работи активно и в настоящия момент. Предстоят безплатни обучителни семинари и преки контакти с общините в областта, които са повишили капацитета си на работа при разработване и управление на проекти със съдействието на центъра.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини