PEUGEOT 308 с награда „Най-красив интериор на годината“

На 29-ото издание на Международния Автомобилен Фестивал в Париж PEUGEOT 308 бе отличен с приза „Най-красив интериор на годината“. Наградата бе получена от Гзавие Пежо (Директор Продукти Пежо) и Жил Видал (Директор Стил Пежо).

Всяка година призовете на Международния фестивал на автомобила отличават най-красивите постижения в автомобилния свят. Тези награди се присъждат от експертно жури от моторните спортове, както и от архитектурата, модата, дизайна, културата и медиите.

Наградата за „Най-красив интериор на годината“ се присъжда за интериор, баланс на обемите, материали и цветове сред лансираните автомобили през 2013. В тази категория 308 се конкурираше с още 3 номинирани претендента: Alfa Romeo 4C, BMW серия 4 купе и Mercedes CLA. Тази награда е признание за оригиналността, иновативността и качеството на PEUGEOT i-Cockpit в новия 308, който отразява новата интериорна идентичност на PEUGEOT. Със своя изчистен дизайн и интуитивно място на водача, PEUGEOT 308 спечели журито. Неговият компактен волан, уреди на нивото на очите, голям сензорен 9,7’ екран и неговата висока централна конзола предлагат неповторимо удоволствие от шофирането.

Лансиран на големите европейски пазари в края на 2013 година, PEUGEOT 308 вече регистрира 43 000 поръчки, от които 21 000 във Франция.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини