7.4 млн. идват в Харманли по 5 проекта

Община Харманли печели финансиране от близо 7, 4 млн.лв. за 5 свои проекта. Парите са от първата у нас публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. За цялата страна кабинетът Орешарски одобри вчера общо 392 проекта от над 1100 проектни предложения на общините.

6 общини в региона са с ободрени проекти, а най-голямата сума идва в Харманли. Най-мащабният проект на общината, който ще се финансира с 3,2 млн. лв., е за рехабилитация и реконструкция на четири улици в града. Близо 2,4 млн.лв. са за изграждане на водопровод и на канализация на бившия стопански двор. 1, 4 млн.лв. са отпуснати за водопровод от пречиствателната станция в с. Овчарово до резервоар в с. Коларово.

330 000 лв. ще получи община Харманли и за ремонт на детски лагер, където да бъде осигурен отдихът както на децата от Харманли, така и на сирийските бежанчета. Одобрен е и проект на общината за 155 бона за изграждане на многофункционална спортна площадка в района на бежанския център, който се намира в Харманли.

Хасково получава финансиране от близо 2 млн.лв. за три проекта. Двата по-малки са за 350 000 лв. и 250 000 лв. Те са за благоустрояване на улици в кв. "Каменни" и кв. "Хисаря" и на улици в селата Големанци, Войводово, Тракиец, Гълъбец и Зорница.

Големият проект, за която финансовата инжекция към общината е за близо за 1,4 млн.лв., е за спортна зала "Спартак".

С по един одобрен проект са Симеоновград, Минерални бани, Стамболово и Маджарово. 316 000 лв. ще отидат в Симеоновград за ремонт на три улици.

Малко над 758 000 лв. за реконструкция на пътя между общинския център и с. Царева поляна получава Стамболово.

За Минерални бани разпределените средства са над 1,7 млн. лв. - за доизграждането на гравитачен водопровод от каптажи от с. Сърница до помпената станция в с.Караманци.

Маджарово получава 1,3 млн.лв. за проекта си, по който ще ремонтира общинския път от с. Долни Главанак до разклона на с. Голяма долина и кръстовището при селата Малко Брягово – Бориславци.

Втората по големина община в Хасковска област – Димитровград, е без одобрен проект.

Haskovo.net



Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини