Жандармерия и КАТ ще борят битовата престъпност

Жандармерия и патрули на КАТ ще помагат в борбата с битовата престъпност. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Мерките са част от плана на полицията за справяне с   крадците и обриджиите.

Патрулите по места пък ще са с плаващо работно време. Ръководството на полицията ще извади и катаджиите, които да дебнат по входно-изходните артерии на градовете и малките населени места. Отделно   от това криминалният контингент ще бъде подложен на честа "профилактика". Незаконните депа за черни и цветни метали също ще бъдат обект на наблюдение. Оказионите и заложните къщи ще се проверяват ежедневно.

"МВР ще концентрира силите си в 15 рискови области в страната. Това е една от мерките за борба с битовата престъпност", съобщи Светлозар Лазаров.

По думите му "най-горещите" райони са Видин, Враца, Монтана, Плевен и София-област. Към тях ще бъде преразпределен човешки ресурс и ще бъде увеличено количеството гориво, което ще могат да   използват полицаите. В критичните райони ще бъде ограничено и командироването на служители на МВР към границата с Турция. Мерките ще влязат в сила от понеделник сутринта.

Освен с гражданите от МВР разчитат да подобрят взаимодействието си с частните охранителни фирми. Отново в понеделник областните директори на МВР започват да търсят кметовете на общините, за да изготвят съвместни планове за справяне с битовата престъпност.

Източник: inews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини