4-годишен малчуган с IQ колкото на Айнщайн... а може би и по-голям!

4-годишно момченце от Великобритания, чийто коефициент на интелигентност е колкото на Айнщайн, намери място в елитен клуб на гениите. В него членуват едва 85 души от цял свят, пише в. "Дейли експрес".

Още на 3-годишна възраст Шъруин Сараби е приет за член на Менса. Сега, на 4 години, невръстният гений попада в обществото HELLIQ за хора с изключителен интелект, чиито критерии за прием са много по-високи. Интелектуален потенциал за Менса притежава два процента от глобалното население. За сравнение, изключителен интелект, достоен за членство в HELLIQ, има едва 0,003 процента от населението на планетата.

Невероятният коефициент на интелигентност на Шъруин е измерен от психолога д-р Питър Конгдън. Експертът отбелязва, че IQ-то на малчугана е минимум 160 - колкото на Айнщайн, но може и да е по-високо, тъй като настоящите тестове не могат да отчитат интелект, надхвърлящ тази стойност. Д-р Конгдън допълва, че умствената възраст на Шъруин е 8 години и 9 месеца - двойно по-голяма от действителната му. Психологът казва, че е твърде необичайно за дете да притежава подобен интелект.

Малкият гений от Барнзли е започнал училище две години по-рано от обичайната възраст. За крехките си години Шъруин е прочел 1032 книги, познава таблицата на Менделеев, от 18-месечна възраст използва образователни апликации за айпада си, а от 2-годишен може да назовава всички страни на глобуса.

Аманда, 37-годишната горда майка на малкия гений, споделя, че през повечето време синът й се държи като нормално дете и обича да играе с играчки и приятелчета. Това, което различава Шъруин от другите деца е, че е спрял да гледа телевизия още на 16 месеца.

Източник: http://www.snews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини