Фалшив документ преобръща делото „Луканов”?

Фалшив документ може да доведе до обрат по делото за убийството на Андрей Луканов. Има предложение до гл. прокурор Сотир Цацаров делото да бъде възстановено.
Документите, според които един от обвинените преди години по делото Луканов Юри Ленев е бил изтезаван и самопризнанията от него били изтръгнати със сила, били фалшиви, гласи прокурорско постановление, предаде КРОСС.

Прави се предложение до главния прокурор Сотир Цацаров наказателното дело да бъде възстановено.

Според разследващия журналист Ангелина Петрова, документът за изтезанията бил фалшифициран от някого. Кой го е направил и защо е въпросът.

Има подпис на д-р Димова, но според нея не е сигурно, че въпросната докторка го е подписала наистина. Дори имало останал в сянка документ на самата д-р Димова, каза Петрова.

Нашата съдебна система и разследващите органи не са се интересували кой и защо е фалшифицирал този документ, което е проблемът.

Някой наистина се е нуждаел от този фалшив документ и то месец и нещо след задържането на Ленев. Но кой е този човек и защо му е било - не знам, коментира тя.

Софийският апелативен съд отмени изцяло присъдите, които Софийския градски съд бе дал за подсъдимите по делото за убийството на бившия премиер Андрей Луканов.

Александър Русов, Алексей Кичатов, Георги Георгиев, Юрий Ленев и Ангел Василев бяха изцяло признати за невинни за престъплението. Самият Ленев след това осъди държавата, че е бил изтезаван.

Новите документи обаче са на път да променят вече написаната история.

Припомняме, че Андрей Луканов беше разстрелян с 4 куршума в кооперацията, в която живееше на столичната улица "Латинка" на 2 октомври 1996 година.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини