Поставиха нова декоративна преграда пред димитровградската библиотека

Върви ремонт на пространството под колоните на входа на Градска библиотека "П.Пенев"

Новата декоративна преграда, която обособява като арт галерия пространството под колоните на бившия дом на техниката в Димитровград, бяха поставени днес. Както писахме преди месец, идеята е мястото, което е вход за Градска библиотека, Историческия музей и Детски и младежки център, да се превърне в открита галерия.

Намерението бе оповестено на сесия на Общинския съвет в края на март. Тогава съветниците отхвърлиха предложението на кмета Иво Димов да се промени част от предназначението на имота, който е публична общинска собственост, с цел да бъде обособен отделен вход за намиращите се там институции.

Преди седмици започна ремонта на пространството под колоните. Поправена е ел.инсталацията и осветлението, върви боядисване и освежаване на стените. Сивите колони са с кремав цвят, а керемиденото по стените ще се запази, но освежи.

Монтираните днес декоративни прегради са изработени от фирмата, направила голямата пейка, стол, маса и сърце в Димитровград. След като бъде поставена и вратата, белите решетки, които досега съществуваха като вход, ще се премахнат. Стойността на ремонта е близо 3 000 лв., стана ясно още преди месец.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

1 500 лв. струва изработката на декоративните прегради

Идеята е мястото да стане арт галерия на открито, подобно на лятната читалня в момента

Бялата преграда на лятната читалня ще бъде премахната

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини