30 точки на сесия на ОбС-Димитровград на 24 април

Стефан Димитров даде подробности за дневния ред на сесията на Общинския съвет утре

30 точки включва дневния ред на сесията на Общинския съвет в Димитровград, която ще се проведе утре - 24 април в зала "Гросето".Подробности за темите, които ще се обсъждат на заседанието даде днес председателят Стефан Димитров.

Общинарите ще обсъждат утре повишение на наемната цена на декар земеделска земя - от 20 до 40 лв. според категорията.

Част от темите са свързани с продажба на земеделска земя, друга  - с допълнение на програмата за управление и разпореждане с общинска собственост.

Сред темите е и осигуряване на парична подкрепа на състезателката по борба Виктория Бобева за успехите на Европейското първенство преди седмици.

Димитров засегна и докладна, касаеща увеличение на числеността на работещите в бюджетната сфера. Според него това било тенденция, тъй като наскоро е била увеличена числеността и на отдел "Приходи" тук.

"В България говорим непрекъснато за електронно правителство и електронни услуги, а в същото време Общината увеличава числеността си", каза шефът на ОбС. Според него, извода е, че тукашната администрация нямала намерение да въвежда електронни услуги.

Стефан Димитров похвали Общината обаче, че е организирала по-добре плащането на данъците на гише, в сравнение с Община Варна, откъдето той имал лични впечатления наскоро.

Очаквам сесията да премине в един добър тон, надявам се да не е предизборен, обобщи председателят на Общинския съвет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини