Съветници затрупаха Иво Димов с въпроси за ремонтите в града

Шестима общинари отправиха питания към кмета Иво Димов на днешната сесия на Общинския съвет

С въпроси, касаещи ремонтите по двата проекта, реализирани в Димитровград- Водния и този за новия ЖП надлез, "затрупаха" кмета Иво Димов общинските съветници.Това се случи в началото на днешната редовна априлска сесия.

Първи питането си отправи  Диан Георгиев /ББЦ/, който се поинтересува дали ще бъдат премахвани още маси на Неделен пазар, заради изграждащия се там пешеходен мост. Кметът заяви, че въпроса е бил писмен и той е отговорил писмено на Георгиев.

20 маси са премахнати до момента на тържището, няма да се махат повече, стана ясно от отговора на градоначалника. Текат и възстановителните дейности на улиците, където подмяната на ВиК инсталацията е завършила. До 15 юли Водният проект трябва да е приключил, припомни Димов.

Има си линеен график, който се изпълнява, посочи още градоначалникът в отговор на забележката на Диан Георгиев, че бул."Христо Ботев" е в окаяно състояние сега и ремонта там трябва да се ускори.

Кога ще бъде съборен ЖП надлеза на бул."Трети март" попита Иван Гочев /ЕНП/. Кметът отговори, че многократно вече е заявявал, че е важно пасарелката на Неделен пазар да бъде пусната в експоатация, за да се даде разрешение за събаряне на надлеза.

"Със срокове вече не се ангажирам, защото цитирайки фирмата-изпълнител - "Терна", се оказа, че по една или друга причина тези срокове не могат да бъдат спазени", каза Димов. Личното мнение на кмета е, че пешеходният мост няма да е готов по-рано от 6-10 май.

Докога хората в тази община няма да знаят какво се случва с ремонтите, попита Данчо Данев /ЗНС/. Важно е строителните дейности да бъдат съгласувани и да се регулира движението заради ремонтите, посъветва Катя Панева /Да за Димитровград/.

Сашо Спасов /БСП/ попита дали Общината може да се ангажира с направата на тоалетни, например химически, на двата гробищни парка в Димитровград. Според кмета, възможност има и не е проблем да се поставят тоалетни. Той се ангажира това да стане в рамките на втората половина на месец май.

За проблемите на квартал "Каменец" попита Виолета Желева /БСП/, като припомни отвореното писмо на жителите на квартала. Тя се поинтересува дали Общината може да се ангажира с бързи и адекватни мерки за решаване на поставените в писмото въпроси.

"Ние сме длъжници на тези хора, липсва детска градина в квартала, липсват кътове за игра, а също и пенсионерски клуб ", посочи Желева и каза, че на територията на "Каменец" се намира Неделен пазар, който е сериозен източник на приходи в бюджета.

Димов припомни, че в квартала се изгражда безплатен паркинг за живеещите, който през пазарните дни ще "обере" безразборно паркиралите автомобили на посетителите на тържището. Съгласен съм с вас, че сме длъжници на хората, но големия проблем на Неделен пазар е нерегламентираното работно време. Кметът заяви, че днес е изпратил Общинска полиция на тържището, за да съставя актове.

Виолета Желева постави въпроси за проблемите на кв."Каменец"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини