Спешно търсят пари за ремонт на моста за кв.Марийно

Общинарите решиха да се търсят средства за ремонт от Междуведомствената комисия към Министерски съвет за моста, водещ към кв.Марийно, снимка-архив

Община Димитровград ще кандидатства пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за спешна реконструкция на моста на река Марица, водещ към кв.Марийно. Това решиха единодушно днес димитровградските общинари.

Нужен е спешен стоителен инженеринг, проектиране и реконструкция на съоръжението, което заради продължителната експоатация в годините се руши, посочва в докладната си кметът Иво Димов.

Според изготвено техническо становище от петима екперти, мостът се намира в особенно тежко състояние, което изисква неотложни мерки за възстановяване на сигурността му.

Специалистите са препоръчали той да бъде включен за специално финансиране от фонд "Бедствия и аварии" на национално ниво.

Мостът е основно съоръжение на междуселищния път за Чирпан, както и връзка на Димитровград с кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево.

За проблема Dimitrovgrad.bgvesti.net писа още през 2010 година, когато на яве излезна критичното му състояние.

Пукнатините по моста са видни от години, снимка-архив

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини