Станишев в Димитровград: За България е по-добре да получава газ директно от Русия

Лидерът на БСП Сергей Станишев и председателят на червената структура тук Димитър Петров

Сигурността на доставките на газ за България и напредъка на проекта "Южен поток" е обсъдил на среща в димитровградските предприятия "Неохим" и ТЕЦ-3 лидерът на БСП Сергей Станишев. Днес той бе на обиколка из Хасковски регион, като се срещна  и с червени симпатизанти в зала "Гросето".

Пред тях Станишев коментира, че за страната ни е по-добре да получава газ директно от Русия, тъй като Европейският съюз не се ангажира реално с този проект. Лидерът на БСП и ПЕС говори и за актуалната политическа обстановка и свършеното от правителството на Пламен Орешарски.

Посочи, че този кабинет поема сериозен риск да управлява страната в тежка политическа и икономическа обстановка, както и без ясно мнозинство в парламента.

"Работим, за да възстановим справедливостта, защото хората се чувстват беззащитни", заяви Станишев. И добави, че когато в България е най- трудно, на БСП и се налага да управлява.

На срещата в зала "Гросето" кметове на населени места от Община Димитровград поискаха от Станишев да помогне за разрешаването на различни проблеми. Градоначалникът на Меричлери Ангел Колев запозна лидера на БСП с дългогодишния проблем с липса на годна питейна вода и развитието на проекта с подмяната на водопровода.

Кметът на Брод Димитър Делчев изложи темата за ремонта на пътя между Димитровград и Симеоновград, а крепосткият управник Димитър Белчев се поинтересува дали малките населени места ще могат да кандидатстват по програмата "Развитие на селските райони".

Депутатите Стефан Танев, Смиляна Нитова и Жара Пенева придружаваха Станишев в Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини