Ангажират 18 безработни с охрана в селата на Община Димитровград

18 работни места ще бъдат разкрити до дни в 9 села на Община Димитровград по линия на националната програма "Сигурност" към Министерството на труда и социалната политика.

Те касаят безработни лица, които са регистрирани в бюрото по труда в Димитровград. Хората ще бъдат ангажирани с охрана и опазване на реда по сeлата, като преди това ще се провери дали отговарят на условията за работа, според критериите на МВР.

Това стана ясно на среща в Общината днес между кмета Иво Димов, началникът на РУП-Димитровград Ангел Дулев и директорът на Бюрото по труда Антония Тюйлиева.

Безработните ще бъдат назначени за 8-месечен период на минимална работна заплата, като договорите ще се сключват в областната администрация, стана ясно още на срещата.

Това ще се случи във възможно най-кратки срокове и се очаква до 10 дни избраните да започнат реално работа, като техните функции ще бъдат предимно сигнални.

Задоволството си от разкриването на нови работни места изрази димитровградският кмет Иво Димов, а на срещата стана ясно че работните места ще са Меричлери, Брод, Добрич, Странско, Горски извор, Радиево, Ябълково, Крепост, Върбица. Малките населени места са подбрани според това колко често там стават кражби или друг вид престъпления.

Момент от срещата между кмета, началника на полицията и бюрото по труда

Кметовете на Крепост и Меричлери Димитър Белчев и Ангел Колев
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини