От 29 май затварят ЖП надлеза на бул."Трети март",почва събарянето му

ЖП надлезът на бул"Трети март" ще бъде затворен от 29 май по обяд

От четвъртък, 29 май ЖП надлезът на бул."Трети март" се затваря заради ремонтите по изграждането на новото кръгово кръстовище около Водната кула, съобщи кметът Иво Димов.

Трафикът ще бъде преустановен в 11:00 часа, ще бъдат поставени и съответните знаци и табели.

От същия ден започва и развалянето на надлеза, като първо ще бъдат премахнати парапетите. Самото разрушаване на моста над линиите ще бъде поетапно и ще отнеме две седмици.

От четвъртък влиза в сила и нова реогранизация на движението в града. То ще се пренасочва по бул."Христо Ботев" и по ул."Панорамен път" през бул."Раковски" до месец декември, припомни градоначалникът.

Днес е преминала успешно и държавна приемателна комисия за пешеходния мост до Неделен пазар. От утре - 28 май пасарелката ще може да се използва. Охраната, която в момента е поставена там, е до края на деня.

"Съжалявам за неудобството, което се причинява на хората, но се надявам да проявят разбиране", добави Иво Димов. Кметът е имал разговори с фирма "Терна", която е настоявала събарянето на надлеза да се измести за следващата година. Димов обаче е бил категорично против. Той настоява до средата на декември месец 2014 година движението по новото кръгово около Водна кула да бъде пуснато, дори и без акт №16. 

От 28 май пасарелката до Неделен пазар ще може да се ползва, съобщи Иво Димов

Временната автобусна линия, за която от Общината съобщиха през април, ще започне да действа от понеделник - 2 юни, каза още Димов. Цената на билета ще е 1 лв., а номера на линията ще е №7.

Още веднъж се извинявам на гражданите и моля за разбиране. Знам, че ще е трудно, но трябва да имаме търпение, каза още градоначалникът. Посочи, че след затварянето на надлеза, ще се натовари допълнитело кръговото до ОМV и бул."Раковски". Според Димов, по-леко ще бъде през летните месеци, когато хората ползват отпуските си.

Надявам се от септември да сме приключили ремонтите по Водния проект, за да няма разкопани улици и единствения ремонт да остане новото кръгово кръстовище около Водната кула, изрази надежда кметът.

Кметът Иво Димов призова хората за тъпрение по време наремонтите около Водната кула
Първо ще бъдат премахнати парапетите на ЖП надлеза, събарянето ще е поетапно и ще продължи две седмици

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини