Недовършените ремонти по Водния проект наводнили мазетата на бул."Хр.Ботев"

Пропадането на асфалтовата настилка на бул."Хр.Ботев" е на мястото на колектор

Заради недовършената канализация по Водния проект, която бе спряна поради липса на средства, се е получило наводнението на мазетата по бул."Христо Ботев" снощи.

Това коментира днес кметът Иво Димов. Среща с него тази сутрин са поискали представителите на засегнатите семейства, живеещи на булеварда. Те са се оплакали, че преди подмяната на канализацията са нямали проблем, такъв се появил снощи, когато водата придошла.

Вече информирахме, че в резултат на пороя най-потърпевши са къщи на този димитровградски булевард. Комисия от Общината ще направи оглед и ще опише щетите.

Проблемът идва от там, че новата канализация, която е с диаметър 1,40 м. е подвързана към улици с неподменена канализация с по-малък диаметър, като "Оборище" и част от бул."Д.Благоев".

Целият обем валежи преминава по бул."Христо Ботев" и се получава като тапа в старата канализация, която връща обратно водата, поясни кметът.

"Доста е неприятно, съжалявам за което, но проблема може да се реши след като довършим окончателно третия колектор /до ОMV/ и цялата канализация", каза още Димов.

Той заяви още, че пропадането на асфалтовата настилка на бул."Христо Ботев" е на място, където също се намира колектор.

В момента строителите работят там, като изграждат паралелна връзка със старата част на канализацията, за да може, ако има обилни валежи и тази вечер, тя да поеме водата.

Там където преди подмяната на канализацията имаше проблеми, сега не съществуват, заяви още градоначалникът, визирайки кръстовището на бул."Трети март" и бул."Христо Ботев" и пресечката на бул. "Трети март" с ул."П.Евтимий".

Иво Димов коментира днес и проблемните точки в града, след пороя снощи
Канализацията на ул."Оборище" все още не е подменена
Бул."Хр.Ботев" е сериозно засегнат от наводнението снощи

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини