Започна приема на молби за еднократна помощ за бъдещи първокласници

От 1 юли започна приема на молби на еднократна помощ за първокласници в Димитровград, снимка-архив

От 1 юли 2014 г. започна приема на молби за еднократна помощ за бъдещите първокласници в Общината. Мястото е дирекция "Социално подпомагане" в Димитровград, а молбите се приемат до края на месец септември.

И тази година правителството реши за запази размера на еднократното подпомагане - 250 лв., като целта е с тези пари родителите да поемат част от разходите на децата преди първия учебен ден.

Необходимо е да се подадат, освен молба и бележка за брутните месечни доходи на семейството в последната една година. Нужно е и удостоверение, че детето е записано в първи клас в общинско или държавно училище.

Към документите се прилага и копие от акта за раждане на бъдещия първолак, както и заповед, ако е настанено при роднини или близки и не е в семейството си. Представя се за справка и личната карта на родителите.

Доходът на семейството, което кандидатства за помощ, не трябва да надхвърля 350 лв. на член месечно, уточниха социалните. Между 300 и 400 ученици от Общината получават всяка година такава помощ, сочи справка.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини