Пускат още един паяк по димитровградските улици догодина?

Председателят на ОбС предлага да се закупи още един паяк в Община Димитровград

"Изкючително необходимо е Община Димитровград да закупи още един паяк за вдигане на неправилно паркирани автомобили", това заявява в докладна записка до Общинския съвет председателят Стефан Димитров. На вниманието на местните парламентаристи записката ще бъде представена на сесия в края на юли месец.

Според Димитров, новото возило за репатрирани автомобили се налага заради увеличения обем на работа на съществуващия един паяк в Димитровград. Причината е в допълнителните забрани за паркиране на няколко места в града, който бяха направени от Общинския съвет, припомня Димитров.

"Особено в почивните дни, когато дейността на паяка е съсредоточена в района на Неделен пазар, останалата част от града ни, не може да бъде обхваната.

Въпреки че служителите на РУ „Полиция” – Димитровград също следят за спазването на регламентираните в наредбата правила, често действията на нарушителите остават без последствия заради невъзможността да се реагира бързо и адекватно на подадени сигнали или невъзможността да се обхване цялата територия на града ни.

Това създава у некоректните шофьори чувство за безнаказаност и те многократно нарушават Наредба №9, като често това води и до пререкания с бдителни граждани, които дръзват да направят забележка на нарушителите", заявява в докладната Ст.Димитров.

Той предлага от бюджета на Общината за 2015 година да бъдат заделени средства за още един паяк. Според него, освен въвеждане на ред, автомобилът ще повиши постъпленията от тази дейност в общинската хазна.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

 

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини