Предлагат 15 минути безплатна Синя зона в Димитровград, засичат я с талон

Първите 15 минути от ползването на синята зона в Димитровград да бъдат безплатни, предлага Стефан Димитров

Първите 15 минути от ползването на Синята зона в Димитровград да бъдат безплатни. Това предлага председателят на Общинския съвет Стефан Димитров, който представя идея за промени в Наредба №10.

Димитров смята, че ще бъде удачен варианта, при паркиране в зоната, шофьорът да постави на предното стъкло на автомобила талон, на който ще бъде отбелязано времето за безплатен престой. Той ще бъде за многократна употреба и на него няма да се обозначава дата.

Шефът на ОбС предлага още, самите граждани да въвеждат часа на паркиране върху въпросния талон. По това инкасаторите ще се ориентират за изтичащите 15 муните.

"Смятам, че сме длъжни да осигурим лесен достъп на гражданите пред административни и обществени сгради, здравни заведения и търговски обекти. По този начин ще облекчим и бизнесът, който търпи загуби заради това, че в момента в града се изпълняват два големи инфраструктурни проекта", пояснява в докладната Димитров.

До 30 минути паркиране цената да остане 0,50 лв. За час престой в зоната ще се плаща пак левче, пише още в предложението. То ще бъде коментирано на сесията на Общинския съвет в края на месец юли.

Да остане таксата от 2 лв. за едно паркомясто на ден в района на Неделен пазар, настоява още шефът на ОбС.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини