Микяй Наим стана пети на Световното първенство за кадети в Словакия

Микяй Наим с шефа на федерацията по борба Валентин Йорданов на Европейското първенство за кадети в Самоков през месец май

Двама от димитровградските надежди в борбата - Микяй Наим и Веселин Петров са се класирали в челната десятка на приключилото Световно първенство по борба в Словакия, казаха от СК по борба. Микяй е завоювал 5-то място, а Веселин е 7-ми. Престижното 18-то място е спечелила Нели Георгиева.

Силно е било представянето на Микяй /54кг/, който е бил близо до спечелване на медал. Победил е последователно Хованесян /Армения/, Бексултан /Киргистан/ и Наврузов /Азербайджан/. На полуфинала е загубил по точки от двукратния световен шампион Яценко /Украйна/, а след оспорвана схватка в срещата за трето място е отстъпил на Раматабади /Иран/. 

В категория 63 кг. дебютантът Веселин Петров е започнал убедително с две победи над Киса /Украйна/ и Лоизидис /Гърция/, но на четвъртфинала е загубил по точки от Йасбир /Индия/.


При кадетките Нели Георгиева се е изправила срещу индийката Сангета, но е отстъпила по точки в двубоя. Като цяло, от ръководството на клуба по борба определят представянето на състезателите си като добро, но и съжаляват за пропуснатите шансове за по-престижнно класиране.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини