Любител -фотограф от Димитровград: Снимането не е лесна работа!

Николай Добрев е любител фотограф от 15 години, снимка - личен архив

Любител - фотограф от Димитровград мечтае за първа самостоятелна изложба. Има близо 1 000 снимки, които запечатват неговата гледна точка към красивото и необятното в природата. Засега обаче финансите не достигат.

Става дума за 34-годишният Николай Добрев, който се занимава с фотография от 15 години. Запалил се още като ученик през 90-те години, когато членува в кръжока по астромония към Планетариума.

И до днес астро фотографията му е слабост, заедно с пейзажите. Обича да снима в Източните Родопи, които са едно от любимите му места. Другото е река Марица край Димитровград. Харесва и портретите като жанр.

Смята, че освен да носиш в себе си фотографията, има и много какво да се научи. В миналото четял руска литература по въпроса, днес обменя опит с колеги или ползва интернет.

"Много хора си мислят, че фотографията е лесна работа - щрак, щрак и готово, но не е така. За да направиш хубава пейзажна снимка например, това трябва да стане рано сутрин или късно вечер, за да се получат нещата", разказва Ники. Допълва, че е против кражбата на снимки, защото за направата им е вложен много труд.

Признава, че фотографията е скъпо удоволствие, но си струва. Освен техника, инвестираш в пътувания и търсиш свободно време. Въпреки професията си - сервитьор, Ники намира такова, за да се добере до красиви места.

Тези дни занимава за Рилските езера, където ще снима за пръв път. За да реализира хобито си разчита и на колегите от Фотографското дружество към КДК. Разказва, че талантите зад обектива в Димитровград са много. Десет са любителите фотографи към дружество, които си помагат и се подкрепят винаги.

През 2010 година Николай печели награда в конкурса, обявен от Община Димитровград на тема "Четирите сезона на Димитровград". В надпреварата се е представил с пет свои снимки.

Димитровградчанинът е участват в пет общи изложби на Фотографското дружество към КДК - три в Димитровград, по една в Хасково и Харманли.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Пейзажите са любими на Ники Добрев
Село Мурга
Ники обича да снима Димитровград, но отвън
Железният мост на река Марица
Защитената местност "Злато поле"
Димитровград
Местността "Хасара" край Сталево
Река Марица
Защитената местност "Злато поле"
Парк "Марица"
Квартал "Вулкан"
Парк "Марица"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини