Откриха част от корпуса на разбилия се самолет и още трупове (видео)

Част от корпуса на малайзийския самолет и още трупове бяха открити в гориста местност в района на катастрофата в Източна Украйна, съобщават австралийски медии.
"Намерихме човешки останки вчера, а днес - още", заяви пред в. "Сидни морнинг хералд" говорителят на специалната мисия от наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Майкъл Бочуркив, предаде БТА.

Бочуркив посети района на катастрофата в Донецк заедно с експерти от Холандия, Малайзия и Австралия. За австралийския екип това беше първата визита на това място. На борда на самолета на малайзийските авиолинии имаше 298 души, 37 от тях са австралийци.

"Най-значителната находка днес беше огромна част от корпуса на самолета, паднала в гъста гора", заяви Бочуркив пред телевизия Ей Би Си. Той отбеляза, че експертите се натъкнали на парчето случайно, защото "нямаше никакви знаци, никакви счупени клони, нищо което да сочи, че то е паднало там".

Вчера два военни самолета докараха в Холандия ковчези с тела на жертви от катастрофата. Самолетите излетяха от Харков и кацнаха в Айндховен, където ги посрещнаха около 200 близки на загиналите и представители на холандското правителство.

На борда на полет МН17 на "Малейжа еърлайнс" имаше 193 холандски граждани. Транспортирането на тленните останки на жертвите ще продължи и днес, като се очаква операцията да приключи в течение на деня, предаде ИТАР-ТАСС.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини