Издателят на ПИК подаде сигнал в прокуратурата заради "Протестна мрежа"

Издателят на агенция ПИК Недялко Недялков е внесъл сигнал срещу „Протестна мрежа” в Софийска градска прокуратура.

Недялков, който е един от синовете на поета Недялко Йорданов, е внесъл сигнала заради осветляването на имена на клиенти на Корпоративна търговска банка. "Това е грубо нарушения на банковата тайна, болшевишко вмешателство в личния свят на хората, насъскване", казва Недялко Недялков пред Агенция ПИК.

Недялков посочва, че не е официално ясно кой стои зад „Протестна мрежа”. В материал на сайта protestnamreja.bg, озаглавен „Кои са VIP клиентите на КТБ”, се огласява информация, която представлява банкова тайна според чл. 62 от Закона за кредитните институции (ЗКИ), казва Недялков.

Припомняме, че във въпросния материал дословно беше написан следният текст:"На име, съвпадащо с това на собственик на „ексклузивна“ онлайн агенция и бивш съдружник в гореспоменатия вестник за уикенда, има депозит в банката от над 800 хиляди лева, като в последните няколко дни преди затварянето на банката по сметката са били теглени последователно суми за общо над 4 млн лева. Това прави общата сума на депозитите седмица преди затварянето над 5 млн лв."

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини