ТА "Звездица" представя България на фестивал във Франция

ТА "Звездица" заминава за участие в престижен фестивал във Франция

За участие в Международен фолклорен фестивал във Франция заминава тази неделя, 27 юли танцов ансамбъл "Звездица".

38 изпълнители от Димитровград на възраст от 12 до 52 години ще посетят град Бедарийо, където за 26-ти път ще се проведе престижен международен форум, на който колективи от цял свят представят своя фолклор. Там за пръв път ще бъде представена и страната ни.

Инициатива за фестивала е на фолклорната група „Guingoi” Бедарийо, в партньорство с Националното сдружение за култура и традиции – Франция и Кметство Бедарийо.

Танцьорите, ръководени от Антония и Веселин Иванови ще имат два самостоятелни концерта с продължителност над 1 час, на сцените на културните домове в градовете Бедарийо и Монтаняк.

Фестивалът предвижда и богата социална програма – 3 самостоятелни концерта в домове за възрастни хора. Представянето на формацията пред широката публика е и по време на парадите на „Звездица” в центъра на гр. Бедарийо и гр. Са Жерве Мар.

Специално за френската публика обичая ще бъде пресъздаден обичая „Ладуване” с пояснения на английски и с участници от френската публика, разказа Антония Иванова. Тя напомни, че през 2014 година "Звездица" празнува своя 20-годишен юбилей с две участия - във фестивал във Франция за младежката концертна група и фестивал в Хърватско за детската концертна група.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини