Предлагат да се ограничи паркирането в пазарни дни и на ул."С.Врачански"

Ограничение за паркиране на приходящи автомолиби на ул."С.Врачански" предлага кметът Иво Димов

На още едно място в района на Неделен пазар да бъде ограничено паркирането на приходящи автомобили, предлага кметът Иво Димов. На вниманието на Общинския съвет идния четвъртък, 31 юли той представя докладна, касаеща промени в Наредба №9.

В нея кметът предлага да се запише, че в дните петък, събота и неделя за времето от 06,00 часа до 18,00 часа се забранява влизането и паркирането на паркингите пред жилищните блокове на ул. „Софроний Врачански” блок 1 и 3,  с изключение на живущите, собствениците и ползвателите на офиси.     

Мотивът му е подписка на живеещите на тези адреси, които се оплакват от невъзможност да паркират пред жилищата си колите си в пазарни дни.

"След пускането в експлоатация на пасарелката към Неделен пазар, паркирането на външни автомобили на паркингите пред жилищните блокове № 1 и № 3 на ул.“Софроний Врачански”,  се превърна в проблем  и създава сериозни затруднения на живеещите в тези сгради.

В дните от петък до неделя, автомобилите, влизащи в Димитровград  от юг, по ул. „Хасковска” – бул.”Трети март”, се насочват към пасарелката, като най-кратък достъп до Неделен пазар. Водачите им ги паркират на близкостоящите паркинги пред жилищните блокове, което в пазарни дни прави невъзможно ползването на местата за паркиране за личните автомобили от обитателите на тези сгради", посочва градоначалникът.

Припомняме, че със свои промени в Наредба № 9 от 2010 година до юни 2014 година Общинският съвет е ограничил паркирането на приходящи автомобили на посетители на тържището в пазарните дни на следните места:

- Западната пътна лента на бул. „Ст. Стамболов” от кръстовището с ул. „З. Зограф” до кръговото движение на „Спортна зала” и източната пътна лента на бул. „Ст. Стамболов” от кръстовището с ул. „Ивайло” до кръговото движение на „Спортна зала.

- бул. “Ст. Стамболов” № 9, № 11, № 4, № 6, №3, № 5 и №8, ул. „Ивайло” бл. № 2, № 2А, № 4 и № 6, ул. „Петър Берон” № 1, №3 и №5, ул. „Емилиян Станев” бл. № 2, № 4, № 6 и № 8, ул. „Клемент Готвалд” и паркингите зад сгради с № 1 и № 3 на бул. „Димитър Благоев”, с изключение на живущите, собствениците и ползвателите на офиси       

 - ул. „Девети май” с изключение на живущите в бл. № 2, 3, 4 и 5 на ул. „Девети май”, бл. № 3 на бул. „Г. С. Раковски”, бл. № 10 на бул. „Ст. Стамболов” и бл. № 31 и 32 на ул. „Захари Зограф”.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Ако предложените промени се приемат, ще се забрани паркирането на приходящи коли на ул."С.Врачански" №1
Според направени преди месец промени, ограничения за паркиране на автомобили на посетители на пазара има и на ул."Ем.Станев"
Хаос в паркирането настъпва в пазарни с.дни, оплакват се живеещите на ул."С.Врачански"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини