И димитровградските деца пощуряха по гривните от ластички

8-годишната Виктория сама изработва гривната си от ластички

И димитровградските деца и тинейджъри пощуряха по гривните от ластички, известни като Rainbow Loom  ("плетка с формата на дъга").

Модата тръгва от САЩ преди време, а преди месеци с такава ривна бе забелязана и съпругата на британския принц Уилям - Кейт.

Увлекателно занимание тип "направи си сам" е завладяло и младежи от Димитровград, показа наша проверка. Освен гривни, те изработват и пръстени.

Нужна е само торба с малки цветни ластички, които могат да се открият в магазините от 1 лв.

Технологията никак не е сложна- само първия ластик е прегънат на осморка, всеки следващ, който се поставя отгоре, трябва само да е поставен на двата пръста. С ръка се издърпва от всяка страна долният ластик, прекарва се над пръста и се пуска след това.

В интернет има и много качени клипове, показващи как се правят Rainbow Loom, разказа децата. Повечето от тях именно от там добили нагледна представа. Често си обменят и опит по пейките пред блока или в парка. Увериха, че ластичната гривна, освен изработена според собствения вкус, е и чудесно занимание през лятната ваканция.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Технологията на изработка на гривните не е сложна, разказаха децата
За начинанието е нужна торба с малки ластички
Първият ластик е прегънат на осморка, всеки следващ, който се поставя отгоре, трябва само да е поставен на двата пръста. С ръка се издърпва от всяка страна долният ластик, прекарва се над пръста и се пуска след това
Малки и голуми изработват гривни и пръстени от ластички
Произведение "Направи си сам"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини