Проектът HAARP - средство за комуникация в йоносферата

HAARP е научен експеримент, който се провежда от 1997 година, а неговата цел е да се получават много високи енергии и да се намери начин на комуникация във високите слоеве на атмосферата. Използването му като един вид проект за решаване на климатичните проблеми на Земята съвпада с бомбардировките на НАТО в бивша Югославия и оттам тръгва митологията за HAARP, твърди журналистът Валери Ценков.

При HAARP имаме проект, направен по патент на Тесла. Точно патентът на проекта води зловещата му слава – в описанието е записано, че проектът може да се промени климата. HAARP влияе със снопове топлина върху атомите в йоносферата, за да могат тези атоми да се виждат на радарите с просто око и да се осъществява комуникация в този слой на земната атмосфера, казва Ценков. Йоносферата не може да се изучи със самолет или спътник заради спецификата си – затова се използват т.нар. плазмоиди, от които всъщност са съставени топлинните снопове, добави той в предаването "Лице в лице" на bTV.

Няма нито едно доказателство, че HAARP може да предизвиква природни катастрофи. Досега мощността на изстрелване на топлина е най-много равна на мощността на една атомна централа, а се цели над два пъти повече, обясни Ценков.

Станциите на HAARP са разположени навсякъде по света, а най-голямата е в Норвегия – в Трьомсьо, където има и руско участие. Основната цел на проекта е да се постигне средство за комуникация, категоричен е Ценков.

Също толкова категорични са и учените, които от години предупреждават, че HAARP има глоямо значени и голяма сила, при това не добра. Вижте във видеото:


 

Wероятните локации на HAARP

Странни звуци от небето, странни облаци. И никой не дава обяснение. Това се случва неведнъж да бъде съобщавано в американските тв програми през последните 13 години. Във второто видео изследовател представя конспиративната теория, видеото е качено преди дни...

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини