За фестивал в Охрид заминава димитровградския хор

Днес 6 август, създадения октомври 2012г. общински представителен хор замина за първото си международно участие. Водените от Емилия Тодорова хористки ще се включат в традиционния фестивал на хоровото изкуство и духовите оркестри в македонския град Охрид. Той е посветен на живелия по тези места Св. Климент Охридски- най-известният сред учениците на светите братя Кирил и Методий. Димитровградският хор ще представи 9 песни в различни жанрове на хоровото изкуство, сред които класика и обработка на народен фолклор. Според регламента, ще имат е два концерта в предверието на църквата „Св. София". Представителният общински хор бе създаден преди 2 години, когато за целта бе организиран кастинг. Негов основател и диригент е Емилия Тодорова.

Фестивалът продължава до 10 август. Участието в него се осъществява с финансовата помощ на общината и димитровградски фирми. Част от средствата за пътуването хористите осигуряват сами. С лично дарение кмета Иво Димов поема разходите за престоя в Охрид на четирите солистки – Ванина Костова, Лидия Лекова и най-младите – Деница Славова и Жанета Желева.

 С хористите пътуват временният директор на Центъра за младежки дейности Радка Тодорова и главният експерт „Култура" в общинската администрация Светлана Николова.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини