Йовчева № 2 в листата на БСП, Станчев в девета глуха

Райна Йовчева

Шефката на РСО „Марица“ Райна Йовчева получи доверието на съпартийците си на снощната областна конференция на БСП и беше поставена под номер две в листата на червената коалиция, след вече известния водач Чавдар Георгиев.

Упорито спряганият до снощи като сигурен за второто място - шефът на Хасковския общинския съвет на БСП Иван Станчев остана в листата буквално в девета глуха – под № 9.

На трето място засега местните социалисти класираха Любомир Андреев от младежката организация в Харманли. Уговорката за неговата позиция обаче е, че той може да падне надолу в списъка след като стане ясно кои места ще бъдат отредени за коалиционните партньори. На Националния изпълнителен съвет на партията ще станат ясни и окончателните листи.

По повод второто място Райна Йовчева, която за трети път ще участва в надпревара за парламента, посочи, че за изборната кампания ще разчита на помощ от структурите и всички, които са я поставили на втората позиция. Тя обаче е категорична, че с новия избирателen кодекс вече няма такова нещо като „сигурно избираемо място“. „Кое е избираемото място, ще определят хората и това не го казвам като лозунг, а с убеденост. Вече нямаме право да мрънкаме, че няма за кого да гласуваме. Защото ако само в хасковски регион се съберат всички партийни листи, сигурно те ще наброят поне стотина души, от които все някой ще е достоен за преференцията ни“, посочи Йовчева.

Тя вече веднъж беше в парламента като народен представител от Хасково - през 2005 година, но за кратко, тъй като предпочете да се върне като областен управител. На следващите избори през 2009 година не успя да се класира, след като загуби мажоритарния вот от Делян Добрев от ГЕРБ.

Въпреки че според Йовчева е рано да говори за работата си като бъдещ депутат, тя вече е набелязала няколко теми. Едната от тях е местното и регионалното развитие, въпросите, свързани с децентрализацията. Друга от темите, по която Йовчева ще надига глас, е опростяване и сваляне до минимум на бюрокрацията при финансирането на европейските проекти.

Тя обаче е категорична: „В парламента или извън него, категорично ще работя да направя така, че Хасково вече да не е маловажна област. Това изречение може би увисва в пространството, но има хора, които много точно ще разберат какво имам предвид“, каза пред Haskovo.net Йовчева.

Иван Станчев пък не вдигна мобилния си телефон, за да коментира снощните събития.

М. Манолова



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини