Димитровградски клуб се наводни от дъждовете, търси съдействие

Помещението за репетиции на клуб "Плетеница" се наводнява два пъти това лято

Със сериозно наводнена зала за репетиции втори път това лято е клубът по фолк аеробика "Плетеница", който се помещава в мазето на бившето кино "Химик". Веднага след обилните валежи в летните месеци водата буквално влиза през прозорците, разказа единият от ръководителите на клуба Ангел Петров.

На два пъти през август той търсил начин на отводни помещението, ангажирал и хора за тази цел. Проблемът, според Петров идва от малкия отвор на шахта, разположена встрани от сградата на бившето кино. Когато тя се запуши с листа се образува езеро, а водата влиза в залата през прозорците.

При последният дъжд са били наводнени стълбите, водещи към залата на "Плетеница", дори и фоайето на киното.

"Притеснявам се, защото тук тренират много хора, в залата мирише на мухъл, има влага, а идват и деца, играещи в ансамбъл "Изворче", разказа още Ангел Петров.

Клубът по фолк аеробика е наемател на помещението. От там търсят съдейстие от ОП "Детски и младежки център", което стопанисва бившето кино "Химик".

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net вр.и.д. Радка Тодорова заяви, че проблема е от 20 години. Тя вече се е ангажирала с решаването му, като изпрати на място строители, които да разширят отвора на шахтата и вземат мерки за прозорците на приземния етаж. Шефката на ОП ДМЦ подчерта, че за компенсация на наемателите от "Плетеница" им е предоставено друго място в киното, където да репетират.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

От "Плетеница" сами се опитват да се справят с наводнението
От дъждовете се наводняват стълбищата, водещи към залата
Водата стигнала и във фоайето
Петров показва малкия отвор на шахтата, която често се запушва
Това място се пълни с вода при валежи
Водата влиза през прозорците в залата на "Плетеница"

Залата на "Плетеница"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини