Емоции и страсти завладяха Общински съвет -Димитровград днес

Емоционално и на висок тон премина днешното заседание на ОбС

Емоционално и на висок тон премина днешното редовно заседание на Общински съвет -Димитровград. Въпреки, че в дневния ред имаше много малко точки - 15, те отприщиха страстите сред съветниците, кмет и председател.

Старт на дебатите, които прехвърляха често разглежданите по докладните теми, даде точката за изграждане на обезопасена детска площадка в кв."Каменец", внесена от Виолета Желева /БСП/.

Тя предлага Общината да предвиди средства за ремонт на площадката зад блок №5 на ул."П.Берон" в бюджета за догодина. Към нея да бъде направен и спортен кът. Мотивът - във взето преди месец решение за ремонт на същата площадка средства не са предвидени.

Думата взе Диян Георгиев, който бе автор на докладната, приета на юлското заседание. Той заяви, че приветства точката и призова ръководството на Общината да изпълнява решенията на Общинския съвет.

Кметът Иво Димов реплекира, че ако не през 2014, площадката ще бъде ремонтирана и обезопасена през 2015 година, но всичко зависи от наличието на средства. Спорът се прехвърли върху възможността да пострадат малчугани докато играят там, тъй като наблизо се изгражда паркинг за посетителите на неделен пазар.

Председателят на ОбС Стефан Димитров предложи, заедно с Диян Георгиев да дадат курбан на площадката в "Каменец" в началото на септември, за да не се случват инциденти. Димитров каза, че в димитровградска община се правят курбани, за да се случват нещата, вместо да се работи. Шефът на ОбС вицзира начинанието, което Димов организира в двора на църквата на  31 август. В отговор градоначалникът каза, че така е решил и прави курбана за благополучието на Димитровград от сърце.

Темата се прехвърли за значението на Неделен пазар като източник на приходи в бюджета и усилията които са се полагали в годините. Таня Делчева от "Да за Димитровград" обобщи, че вече е задавала въпрос към кмета за подобряване състоянието на детските площадки в Димитровград като цяло. Делчева посочи, че освен да се премахнат опасните съоръжения, кътовете за деца трябва да се обезопасят съобразно европейските норми.

В крайна сметка, докладната за ремонт на площадката в "Каменец" бе приета с 23 гласа "за", където е записано, че средства ще бъдат предвидени в бюджета за 2015 година.

Без дебати бяха приети точките за отпускане на средства за ремонт на покрива на МБАЛ "Св.Екатерина", за чакълиране на път във Вилна зона "Габера" и изграждане на паркинг до блок 19 на ул."Ем.Станев". Съветниците отпуснаха и еднократна финансова помощ на болен мъж от Горски извор в размер на една минимална работна заплата - 340 лв.

Решено бе да се сформира комисия, която да обследва районите на Община Димитровград, застрашени от наводнения. В нея влизат представители на администрацията, общински съветници и гражданин.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Детската площадка в кв."Каменец", за ремонта на която вече бе взето решение на миналото заседание на ОбС
Да се отделят средства за ремонт на поркира на болницата, реши ОбС
Срещу блок №19 на ул."Ем.Станев" ще се изгражда паркинг
Главен път в "Габера" ще се чакълира и валира, според прието днес решение
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини