Общинари с протестна декларация срещу уволнение в димитровградския театър

Групата на "Да за Димитровград" протестира с декларация срещу уволнението на Калина Монева от театъра в Димитровград

С протестна декларация излезна днес групата на „Да за Димитровград” в Общинския съвет. Тя е срещу уволнението на колежката им Калина Монева от общинския драматичен театър "Ап.Карамитев".

В началото на месец август Монева е била освободена от работа с мотив, че не представя удостоверение, че владее английски език на средно ниво и специфични компютърни програми. Тя работи в театъра от 1986 година с едно прекъсване от 2 години, след което отново е ангажирана там до уволнението си.

"Недопустими са рестрикциите, които директорът на общинския театър прилага по отношение на работещите в тази културна институция. За времето, през което заема временно длъжността, двама са уволнени, един възстановен и отново уволнен и шестима са напуснали, някои от които дългогодишни специалисти, а останалите- назначени и представени от него, като добри професионалисти.

От 10 души персонал - представете си за какво става въпрос!", пише в декларацията, която прочете в залата председателят на групата Катя Панева. Тя посочи още, че уволнението на Монева е било подготвяно в продължение на две години. Изброи и стореното от колежката им за театъра в годините.

"Протестираме срещу самоуправството и настояваме ръководството на общината да спре щенията на определени ръководители да се държат безпринципно и безотговорно със служителите. Настояваме ръководството на Община Димитровград да спре покровителството над временния директор Тодор Боянов", е записано в текста на декларацията.

В отговор кметът Иво Димов възрази, че декларацията се прочете в залата и попита кой е работодателя на Калина Монева.

"Вие я прочетохте така, все едно аз съм я уволнил", каза кметът. Ангажира се да провери случая и посочи, че ако има нещо нередно, има съдебни инстанции.

Калина Монева бе лаконична пред медиите и каза, че благодари на колегите си за подкрепата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

От "Да за Димитровград" настояват да се спре покровителството над ръководството на театъра в Димитровград
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини