1 500 младежи с шанс за работа в администрацията

Младежи с висше образование и без стаж по специалността могат да кандидатстват за 1 457 работни места в администрацията. Те могат да подават документи от днес до края на септември в бюрата по труда в цялата страна.

Позициите са заявени от централни ведомства, областни и общински администрации, които се включват в програмата на Агенция по заетостта - „Старт в кариерата”.

На висшистите до 29-годишна възраст ще бъде дадена възможността да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност в рамките на 9 месеца. Програмата им осигурява месечно възнаграждение в размер на 400 лева, както и изплащане на социални и здравни осигуровки, допълнителни възнаграждения по Кодекса на труда, годишен платен отпуск и отпуск поради заболяване за сметка на работодателя.

Възможност да започнат трудовия си стаж в централни ведомства ще получат 547 младежи. Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически специалности, компютърни специалности, администрация и управление, социални дейности, инженери, архитекти, строители, филолози, еколози и др.

В общинските администрации работните места са 799, а в областните управи – 111. Най-много от тях са за икономисти, юристи, архитекти, строителни инженери, специалисти в областта на компютърните системи и технологии, администрация и управление и др.

Кандидатите трябва да са на възраст до 29 ненавършени години (към 30 септември 2014 г. включително). Трябва да имат завършено висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място, както и да нямат трудов стаж по специалността.

Желаещите могат да подават документи до 30 септември 2014 г. включително в бюрото по труда, в което са регистрирани като безработни или заети.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини