Багдасаров: Победихме на Девети,ще победим и на изборите сега!

Милко Багдасаров

Победихме на Девети септември преди седем десетилетия, ще победим и на предстоящите парламентарни избори. С тези думи може да се резюмира словото на водача на листата на коалиция” БСП-Лява България” за Девети кърджалийски многомандатен район Милко Багдасаров. Багдасаров,посочи, че партията му се е напатила от нелоялен коалиционен партньор и се явява на изборите в сплотена коалиция..Имаме шансове да победим и съставим самостоятелно правителство. Победа! С тези думи Багдасаров се обърна към множеството членове и симпатизанти на социалистическата партия , събрали се на скромно тържество пред паметника на Адалберт Антонов –Малчика в парк „Горубсо”.”Коалиция БСП-Лява България” отмени готвения голям митинг, на който трябваше да присъстват представители на ръководството на БСП и други партии в коалицията и, с който трябваше да се открие предизборната кампания в Кърджали. Според организаторите причината е в отдаването на почит към жертвите на наводненията и съпричастност с пострадалите от природните бедствия.

В словото си Багдасаров каза още, че 45 години българския народ е чествал Девети септември с всенародни манифестации. Последните 25 г. страната ни се лъкатуши, попаднали сме в безвремие, което раздели народа. Прекланяме се пред паметта на тези които дадоха живота си за победата над фашизма. Нашата задача днес е тежка и задължаваща, подчерта водачът на червената листа.Той каза,че съпартийците му се гордеят с направеното за последната година, когато левицата бе в управлението.Наложихме социална политика, коренно различна от предходните 4 години.Макар и в малки размери увеличихме доходи, пенсии, майчински, натърти Багдасаров. Той отчете,че БСП е прекратила и политиката на рекет спрямо бизнеса. Хората помнят и се надявам отново да сме първа политическа сила. Нашия девиз е „Достоен живот в справедлива България”, заключи Багдасаров.

Областният лидер на БСП Георги Кючуков посочи, че на 5 октомври пред партията предстоят тежки избори.

В слово председателя на Българския антифашистки съюз в Кърджали Йордан Митев определи Девети септември като паметен червен ден в българската и световната история. България бе освободена на този ден от фашизма. Това е ден на свободата,каза Йордан Митев. Според него мнозина искат да изкарат този ден черен, но не може да се зачертае подвига на героите част от българския народ. През онези черни години 31 257 души са преминали през концлагери, 64 333 са пребити в полицейските участъци,20 700 ятаци и помагачи са разстреляни. Убитите партизани са 9 148 души.28 деца са убити без причина.Девети е ден за живот, ден за сила, ден за радост,заключи Йордан Митев.

Присъстващите положиха венци и цветя пред паметника на Малчика.

Милко Багдасаров представи листата на коалицията за Девети кърджалийски многомандатен район.Ще припомним ,че втори е Бисер Николов,трети Георги Кючуков,четвърта Димитрина Александрова,пети Ахмед Шерифов,шести Георги Георгиев,седма Кристиана Арабаджиева,осма Велдан Вахид,девета Маргит Василева и десети Димитър Димов.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ба
    Бай
    2 -3
    18:15, 10 сеп 2014
    Толкова политическа неграмотност и педерастия, никога не е имало. Поне в Кърджали, това се случва заради Милкор Баграсарян. 25 години размазаха държавата, и няма да им стигне. Явно не трябва да остане нито един българин в България, за да мирясат комунистите. И кажи, че не са продали държавата на ДПС и Турция. Боклук! Българоубиец, нищо друго не е този червен боклук.
  • 2
    Ан
    АнтиБай
    2 0
    08:49, 11 сеп 2014
    До Бай. Виж какво, Бай, държавата през последните 25 години я размазват така наречените демократи. Още колко години на такива като теб ще им трябват, за да спрат да се оправдават с комунистите, нали от четвърт век строим хубавия, модерния, прехваления капитализъм? Отвори си очите,Бай, или си пий хапчетата!!!
  • 3
    19
    1944
    0 -1
    20:29, 11 сеп 2014
    Да бяхте и вие помогнали на пострадалите от наводненията и тогава да продължите да мечтаете.
  • 4
    На
    Наблюдателен гражданин
    1 -1
    01:33, 12 сеп 2014
    Интересно защо коментарите са разрешени само под пропагандата за БСП. Под тази за ГЕРБ и ББЦ не може... Не че съм от БСП, ама така не е коректно братя хасковлии, защо оставяте троловете да жлъчат само под пропагандата за БСП! Оставете място за злословия и под останалата!
    Възмутен!

Още новини

Последни новини