Дора Янкова: Гласувайте прагматично, за реална политика, а не за ефектни думи

Нашето желание е в 43-ия парламент да бъдем по-силна група на левицата, което означава само едно – че ще водим по-смела социална политика и политика, която ще даде повече възможности за развитие на малките общини. Това обясни Дора Янкова, водач на листата на „БСП – лява България“ в област Смолян през избиратели в селата Малка Арда, Оряховец и Гълъбово. Заедно с нея бяха и кандидатите на левицата Емил Хумчев, Валентина Павлова, д-р Мариана  Методиева и Светослав Димитров.

Дора Янкова заяви намерението си в парламента да работи за разгръщането на специална политика за балнеолечение и балнеосанаториуми. Като инициатор и организатор на проекта, тя  разказа за първия випуск медицински сестри, който започна обучението си в Смолян предния ден и които ще получат бакалавърски дипломи от най-престижния у нас Медицински университет в София. Предвидили сме в Смолян догодина да започне обучението и на кинезитерапевти, които са много важен персонал в санаториумите, каза Янкова.

Дайте ни повече енергия, повече подкрепа и ние ще ви дадем повече социални придобивки, призова Янкова. Гласувайте с разум, прагматично, справедливо, от сърце – но не се продавайте, заяви Янкова. „Ако искате – изберете либералите, тоест ДПС, но това е партия от политическия център, докато електоратът й е беден като нашия. Ако се кефите на Борисов – изберете го, но ще стягате коланите – но това е дясна политика, която служи на капитала, на богатите. Преценете реалните политики, които една партия дава, не се увличайте по думи на някой, който втори път няма да дойде при вас и да защити интересите на родопчани“, каза Янкова.

Досега гласувах за СДС, за царя, за ГЕРБ – всички ме излъгаха. Сега ще гласувам за вас, за БСП, няма повече да бъркам, заяви пред съселяните си бай Симо Хаджиев от Малка Арда.

Хората обърнаха внимание на местни проблеми. До 10 дни започва строежът на водоема за питейна вода за Гълъбово, който заедно с тръбопроводите в селото е финансиран от кабинета „Орешарски“ благодарение на усилията на Дора Янкова. В бюджета за догодина на общината е планирана рехабилитацията на пътя Баните – Гълъбово.

БСП - Област Смолян
Пресцентър
Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини