Обявяването на работни места - вече и онлайн

Работодателите вече имат възможността да заявяват свободни работни места на сайта на Агенцията по заетостта онлайн, съобщиха от Бюрото по труда в Димитровград

Работодателите вече имат възможността да заявяват свободни работни места на сайта на Агенцията по заетостта онлайн, съобщиха от Бюрото по труда в Димитровград.

Новата услуга позволява на фирмите да подават заявки за свободни работни места дистанционно, без да се налага да посещават бюрата по труда.

Попълваните в сайта на агенцията електронно структурирани заявки за свободно работно място съдържат минимум задължителни полета.

След като работодателят попълни правилно всички необходими полета в заявката на електронния сайт на АЗ, тя ще се обработва от трудов посредник. Подаването на електронна заявка няма да ограничи личния контакт между трудовия посредник и работодателя, уверяват експертите. Връзка може да бъде поддържана по телефона или електронната поща с цел уточняване на всички детайли, коментират от Бюрото по труда.

Въпреки въвеждането на новата услуга, работодателите могат да продължават да подават заявките си на място и в бюрото по труда, по телефона или по електронна поща, както и да се възползват от индивидуалните консултации с трудовите посредници. Работодателите могат да обявяват свободни места онлайн на този адрес http://www.az.government.bg/prl/srm/

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини