Германци дават Украйна на съд за сваления боинг

Роднини на германци, загинали в малайзийския самолет, свален над Донецка област в Украйна, ще съдят Украйна и президента Петро Порошенко за убийство поради небрежност. Освен за убийство на 298 души поради небрежност, роднините ще поискат и по 1 милион евро обезщетение за всеки загинал, съобщава в."Билд ам зонтаг".

Адвокатът, представляващ трите германски семейства, изгубили общо четирима близки сред 298-те жертви на полет МН17, Елмар Гимула заяви, че според международното право би трябвало Украйна да затвори въздушното си пространство за полети, след като не може да гарантира безопасността им.

"Всяка държава отговаря за сигурността на въздушното си пространство. Ако не може временно да го осигури, тя трябва да го затвори. Понеже това не се е случило, Украйна носи вина за причинените загуби и щети", обясни Гимула.

Според адвоката, това е нарушение на човешките права. Поради тази причина до две седмици ще внесе иска в Европейския съд за правата на човека.

Германският сайт „Вархайд фюр Дойчланд“ публикава в края на юли скандална статия, в която твърди, че украински пилот на щурмови самолет СУ-25 разказва, какво е станало в небето над Донбас в деня на катастрофата на малайзияския боинг. Летецът признал, че е стрелял от бордовова картечница. Именно неговият самолет е на снимките от спътника, представени от властите в Русия.

Експертите, които разшифроват данните от черните кутии на малайзийския Боинг 777 съобщиха , че лайнерът е бил свален от ракета. Те обявиха, че е регистрирана „декомпресия в резултат на мощен взрив”.

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Лу
    Луганеско
    2 0
    17:06, 21 сеп 2014
    Грешката е само че убийството е умишлено, а не по непредпазливост. Отговорността е на Петро, Турчинов и Арсенюк! Това не е държава, а гнездо на Майдановски фашисти, които Европа се прави, че иска да приеме. Ама на куково лято.
  • 2
    Ге
    германец
    1 0
    15:11, 23 сеп 2014
    Ясно е, че самолета е свален от украинските ВВС. В противен случай досега щеше да се вдигне такъв шум, че би заглушил и рева на самолетните мотори. Характерно е за Запада, че винаги има двойни стандарти и това се доказва нееднократно.Насилствената демокрация е по-страшна от комунизма!
Последни новини