Петър Манджуков: БНБ да отговори как е следен кредитният портфейл на КТБ

БНБ да дадат отговор как са следили кредитния портфейл на КТБ. Банката на Цветан Василев не е специален случай, както я описват. Тя е четвърта банка в страната. Това е напълно непонятно поведение от страна на държавници и политици. БНБ дължи отговори за това как са се отпускали кредити от КТБ и имали ли са те съответното обезпечение. Това обяви пред bTV бизнесменът Петър Манджуков.

Той категорично, че не приема твърдението, че КТБ е поредната финансова пирамида. „Общини, болници и министерства държат парите си в тази банка. Каква пирамида. Това е безотговорно. КТБ с агресивната си политика финансира редица покупки. 30% участие в банката има Оманският фонд и 10% ВТБ. Тези хора биха ли инвестирали в пирамида? Аз бих задал и друг въпрос и в този смисъл подкрепям думите на Иван Костов, който говори за намесата на странични фактори. Пуснаха се няколко писания и пред КТБ се извиха опашки. След това имаше агресия спрямо ПИБ. БНБ реагира своевременно и няма проблем с тази банка. И въпросът е защо държавата не направи същото с КТБ, защо не помогна?”, попита Манджуков.

Бизнесменът, който е един от най-влиятелните в търговията с оръжие у нас, добави, че КТБ е единствената банка у нас, която обслужва военните предприятия. „30 000 семейства са свързани с този бизнес. Фирмите имат поръчки, имат сключени сделки. Как ще гледат контрагентите на тази криза? Биха ли сключили нови договори. Това са последващи неща, но много важни. В този смисъл смятам, че банката трябва да отвори, защото ако не отвори, ще бъде крах”, завърши бизнесменът.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    1 -2
    13:05, 22 сеп 2014
    Искров знае предварително всичко-така каза в едно изказване.Вие г-н Манджуков,сте много некомпетентен, за да искате БНБ да даде отговор на Вашиявъпрос.Г-н Искров не може да знае как са разрешавани кредитите в КТБ.Г-н Искров направи голям скок в кариерата си.От уволняващ специалисти стана управляващ БНБ.Кой сте Вие г-н Манджуков да му търсите сметка?Той знае ли как се разрешават и управляват кредити?Как да ги контролира?
    Ех ,следващия парламент ще реши съдбата на КТБ, дотогава Искров ще управлява защото знае как да носи отговорност.Вие само задавате неудобни въпроси.
    Във валутен борд сме!
Последни новини