Подлезът на ЖП гарата остава затворен и през октомври

От поройните дъждове това лято новата мазилка на стените на подлеза е прогизнала

Ремонтът на подлеза до ЖП гарата в Димитровград ще продължи и през октомври. Причината е в прогизналата нова мазилка, която е поставена на стените, коментира кметът Иво Димов. Преди дни той е посетил мястото, където станало ясно, множеството валежи в последните месеци са нанесли големи щети на обновяваното в момента съоръжение.

Първоначалните планове бяха подлезът на гарата да бъде отворен за пешеходци в края на септември. Градоначалникът обаче настоявал пред фирмата-изпълнител мазилката да се направи отново, за да бъде качествено изпълнението на реконструкцията. Освен стените, ремонт ще има и на тавана на подлеза, както и на пода. Предстои и поставянето на асансьори за хора с двигателни проблеми.

От Общината обмислят вариант съоръжението да бъде отворено за движение преди да бъдат поставени асансьорите, като работата продължи паралелно с преминаващите от там хора.

Припомняме, че реконструкцията на възловия за града ЖП подлез е в рамките на проекта за електрификация на ЖП отсечката от Първомай до Свиленград. Същинските стоителни дейности започваха през юли, като месеци по-рано бе премахната външната облицовка, както и изместени кабелите за комуникациите.

За да се придвижат до другия край на града, пешеходците сега ползват двете пасарелки - до "Лидл" и до Неделен пазар, а също и дървените рампи, поставени срещу сградата на полицията.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Ремонтът в подлеза продължава
Приключила е реконструкцията на външната фасада на гарата

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Лъ
    Лъжа
    9 -3
    15:04, 1 окт 2014
    Пак лъжи. И октомври ще я докарат до кривата круша. Само не знам, ако стане някоя злополука с ученици, които пресичат линиите най-малко по два пъти дневно, кой ще носи отговорността.
  • 2
    Ив
    Иван_1412171750
    4 -10
    16:54, 1 окт 2014
    Има две пасарелки -да ги ползват.И да направят под... Виж коментара
    • Ив
      иво
      8 -1
      01:33, 2 окт 2014
      Иване колко ти платиха за този коментар
  • 3
    Но
    НОВО 5
    3 0
    09:40, 2 окт 2014
    Поради неблаголриятните метеорологични условия строежа на новото кръгово движение на водната кула се удължава до декември 2015 - 2016 г.
Последни новини