Среща с млади кинорежисьори организира ГЕРБ в Димитровград

Среща -разговор с младите кинорежисьори Георги Костов и Николай Мутафчиев се проведе снощи в кафето на КДК-Димитровград

Среща -разговор с младите кинорежисьори Георги Костов и Николай Мутафчиев се проведе снощи в кафето на КДК-Димитровград. Инициативата бе на ПП ГЕРБ, а в проявата взеха участие творци от Димитровград и дейци на културата.

Лесно ли се прави филм в България и доколко Националният филмов център /НФЦ/ подкрепя проектите на младите автори у нас, бе една от темите на срещата. От думите на Мутафчиев стана ясно, че процедурите са тежки и тромави, а и често бюджетите на продукциите в България умишлено се завишават.

"Трябва да бъдем реалисти, никъде в програмите на партиите културата не е приоритет", заяви кандидатът за депутат от листата на ГЕРБ Владимир Митрушев. Той присъства на срещата, заедно с кандидатите за депутати Николай Колев и Диян Колев.

Според Митрушев, погрешна е политиката, водена през последните години да се вземат средства от културата и да се пренасочват другъде. Той призна, че от краткия си опит като депутат е разчитал повече на добри пожелания, но не и на конкретни постижения в тази сфера. Митрушен бе категоричен, че това, което зависи от него, ако бъде избран за народен представител, ще бъде направено за областта на културата.

За бъдещите творчески планове на младите автори се поинтересува кандидатът за депутат Николай Колев. Стана ясно, че Николай Мутафчиев подготвя проект, които ще бъде финансиран със средства от Европа и ще представяла съвместна продукция на няколко държави.

Платен материал.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Дейци на културата уважиха срещата на ГЕРБ
За бъдещите творчески планове на младите автори се поинтересува кандидатът за депутат Николай Колев
Режисьорите споделиха най-честите пречки пред развитието на киноиндустрията у нас

Според Митрушев, погрешна е политиката, водена през последните години да се вземат средства от културата и да се пренасочват другъде
Срещата бе по инициатива на ПП ГЕРБ
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини