"Арестуваха“ 39 000 л. нередовно гориво в Харманли

39 000 литра горива са „задържани“ в бензиностанция в Харманли от мобилна митническа група и служители на НАП.

За проверените количество не е подадена надлежна информация, а при тест с денситометър уредът е замерил различна от очакваната плътност. Предстои да се установява видът и качеството на горивата, съобщавата от Агенция Митници.

По неофициална информация става въпрос за бензиностанцията "GO Petroleum". Обектът бил построен преди години от турски инвеститор, но наскоро била купена от софиянци. Бензиностанцията била сред предпочитаните от харманлийци, понежеза редовни клиенти и приятели от там издавали карти за намаление с 20 ст. на литър заредено гориво.

Бензиностанцията в южния град е един от проверените обекти през изминалото денонощие при тематичните проверки в цялата стрна.

За последните 24 часа пет митнически мобилни групи, съвместно със служители на НАП, са проверили шест обекта на територията на цялата страна. Освен в Харманли, другите проверени обекти са в Елин Пелин и Пловдив, и три бензиностанции в района на София.

Нарушения са открити в 50% от проверките, като в два от случаите е направен опит да се представят акцизни документи „втора ръка". При трите проверки са открити и обезпечени общо 85 560 литра горива, съхранявани и търгувани в нарушение на акцизното и данъчното законодателство.

В софийска бензиностанция са запорирани 18 000 литра горива, а други 28 560 литра горива са задържани в пловдивска бензиностанция. И в двата случая са представени акцизни данъчни документи (АДД), които вече са били използвани при доставки в други обекти.

Митническите учреждения по местонахождение на обектите продължават работата по случаите.

М.Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини