Реформаторският блок: Информацията за купуване на гласове не отговаря на истината!

Във връзка с публикуваната невярна информация за задържани купувачи на гласове, които според публикацията в информационния сайт „Блиц” работели за Реформаторския блок, Предизборният щаб на Реформаторския блок – Хасково изразява своето остро възмущение от опитите за въвличане на медии в предизборни манипулации.
Поместената в сайта информация за полицейски хайки и задържани лица в деня на национален траур не отговаря на истината. В Хасково и Симеоновград полицейското присъствие е засилено от два дни, някои райони на населените места се охраняват от сили на жандармерията, по информация на МВР с цел гарантиране на реда и спокойствието преди и по време на парламентарните избори.

В кварталите „Република” и „Възраждане” на гр.Хасково за гарантиране на сигурността се прилагат специфичните полицейски методи „събеседване” и „подписка”. Благодарение на намесата на органите на реда, кварталите и населените места, в които по традиция Движението за права и свободи управлява изборния вот, цари спокойствие. Местните медии в последните дни са публикували и излъчили множество репортажи по темата.

Категорично се противопоставяме на опитите за замесване на Коалицията от партии „Реформаторски блок” в инсинуации, целящи компрометирането на изборните резултати. Въвличането на медии в подобни манипулации има за цел да оправдае засиленото полицейско присъствие в населените места на област Хасково в навечерието на изборите, което буди основателна тревога и страх у гражданите. Разграничаваме се от опитите за внушение, че органите на реда служат за параван на действителните купувачи на гласове.

Платен материал.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини