HTC представи нов смартфон с две 13 МР камери

HTC реши да се възползва от манията по селфита и създаде телефон, който насочен специално към почитателите на автопортретите. Моделът Desire Eye става и първият смартфон, който използва 13 МР камера на предния панел, при това в комплект с двойна LED светкавица.

Идентичен сензор и светкавица са разположени и на гърба на телефона. И двете камери могат да записват Full HD видео, разполагат с автоматично фокусиране и други функции за почитателите на фотографията.

Дисплеят на Desire Eye е 5.2-инчов с Full HD резолюция. Процесорът пък е Qualcomm Snapdragon 801, като разполага с 2GB оперативна памет. За разлика от флагмана One M8, който е с метален корпус, Desire Eye разчита на пластмасов.

Въпреки това устройството е водоустойчиво и може да издържи под метър вода в продължение на 30 минути. Операционната система е Android 4.4 KitKat, като HTC добавя и своя интерфейс Sense 6.0.  За сега компанията не дава подробности за цената на смартфона.

HTC представи и компактната камера HTC Re, която попада в категорията "насочи и снимай". Тя не разполага с дисплей и е разработена така, че да бъде компактна и лесна за носене. Според компанията чрез устройството потребителите ще могат да се фокусират върху преживяването и да участват в случващото се, а не само да го наблюдават през дисплея на телефона си, докато записват.
Вместо бутон за включване има сензор, който усеща допир и активира камерата моментално. С натискане на бутона се прави снимка, а при задържането - видеоклип. Сензорът на Re е 16 МР CMOS. Обективът има 146-градусово поле. Камерата може да записва клипове с Full HD резолюция.
Чрез допълнително приложение тя може да се свърже със смартфона и да използва неговия дисплей като визьор при запис, за преглеждане на снимките и др. Компанията казва, че скоро с камерата ще могат да се излъчват видео в реално време в YouTube. Според HTC вградената батерия на Re ще осигурява час и половина постоянен запис при Full HD резолюция, или около 1000 снимки.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини