5 грозни факта за модната индустрия

Ежедневно всяка дама вижда снимки на известни модели, които изглеждат бляскаво и дяволски различно от обикновената жена. Какво обаче се крие зад този привиден лукс и кои са тъмните страни на модната индустрия? Вероятно животът на тези дами не е толкова прекрасен, колкото изглежда. Нека видим няколко факти, на които надали обръщаме внимание, но в действителност са доста грозни.

1. Възрастта на моделите

Повечето модели са прекалено млади момичета. Пример за това е Тайрин Гарсия, която е само на 14, когато през 2012 г. излиза на корицата на известно модно   списание. Съветът на модните дизайнери в Америка препоръчва моделите да бъдат на възраст над 16 години. Повечето пъти обаче модната индустрия се саморегулира и препоръката на съвета не се спазва, като дизайнерите продължават да назначават момичета на 13-годишна възраст.

2. Хранят ли се моделите?

Всички знаем, че едно от изискванията към моделите е да имат определено тегло и да са винаги във форма. Проучване, направено през 2012 г. показва, че почти 2/3 от моделите споделят, че е трябвало да   свалят килограми. 70% от тях страдат от безпокойство и депресия. Също така много млади момичета биват наети в международната модна индустрия и трябва за пръв път да напуснат семейната среда. Това   ги прави неподготвени за натоварването, което ги очаква.

3. Кариерата на красавиците е прекалено кратка

В повечето случаи тя трае не повече от три сезона. Във всяко ново модно представление поне 70%от   лицата са новоназначени модели.

4. Заплатите на моделите

Изглежда те не са толкова впечатляващи, колкото луксът, който красавиците демонстрират на подиума. Средната заплата на един модел е около 32,929   долара. Истината е, че за моделите, които отиват да работят в други страни, финансите, които изразходват са многократно над техните очаквания. Те сами поемат разходите за виза, полети, помещения за   настаняване и тестове. Повечето пъти младите момичета дори не са предупредени предварително за тези разходи. Те възлизат на близо 10 000 долара.

5. Престижът не винаги е от значение

Моделите, които се снимат в известни списания като Vogue например са доста по-ниско платени, отколкото тези, които са на кориците на не чак толкова популярни списания като   J.C.Penny.

Източник: inews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Др
    Дрън
    0 -1
    10:49, 17 окт 2014
    Дрън,дрън,.....Много англичани навлязоха по тези сайтове и пишат,пишат,...
Последни новини