Младо семейство хвърли пъпа на бебето си в димитровградската библиотека

Младо семейство от Димитровград реши да хвърли пъпчето на своето 8-месечно бебе в двора на димитровградската библиотека "П.Пенев" днес

Младо семейство от Димитровград реши да хвърли пъпчето на своето 8-месечно бебе в двора на димитровградската библиотека "П.Пенев". Символичният ритуал, свързан с поверието, че там където е остане пъпа на детето, с това ще е свързано неговото бъдеще, направиха днес Златина и Валентин, заедно със своя син.

Майката разказа, че науката е важна за семейството й, то иска малкият Георги да обича книгите и с това да се занимава. Младата жена е читател в Градска библиотека от 14-годишна, обича различна литература.

За своя син Златина се надява да стане читател в Детския отдел, когато научи буквите. Няма, обаче амбиции с какво иска да се занимава Георги като порасне, смята да остави решението на него.

Майката, която е студентка в УНСС, е оптимист за бъдещето на страната и се надява животът у нас да стане по-лек. "Искаме да останем в България, надяваме се положението да се оправи", коментира още младото семейство.

8-месечният Георги е част посетител в библиотеката

За работещите в Градска библиотека "П.Пенев" хвърлянето на пъпче тук не е новост. Преди 5-6 -години същия ритуал направило и друго семейство с момченце. Днес вече 5-годишното дете редовно посещава библиотеката със свои близки. Малкият Георги да стане един ден "Читател на годината", пожелаха библиотекарите.

Екипът на Градска библиотека се снима със семейството на малкия Георги
Малкият Георги вече посещава библиотеката, макар и в количка
Първите книжки, макар и в мини размер
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бр
    браво
    24 -1
    13:21, 16 окт 2014
    браво на тези млади хора. в техните ръце е бъдещето на димитровград.
  • 2
    24
    2470
    10 0
    19:02, 16 окт 2014
    Този ритуал се прави тайно само от майката за да се сбъдне-за информация на младите читатели
  • 3
    24
    2470
    5 -2
    19:09, 16 окт 2014
    Da nai-mnogo da stane bibliotekar
Последни новини