Проблем с Водния проект затваря част от бул.Благоев за месец

Заради проблем със слягането на канализацията този участък от бул."Благоев" ще се затрови поне за месец

Димитровградският булевард "Д.Благоев" се затваря от утре, 21 октомври в продължение на месец заради нови ремонтни дейности. Става дума за участъка от сладкарница "Диана" до пресечката с ул. "В. Петлешков". Причината е проблем, свързан с приключилия вече Воден проект, който подмени ВиК-то на 13 димитровградски улици.

При визуален оглед на специалистите и регулярните 72-часови проби на канализацията на бул."Д.Благоев", е установено несъответствие на котите между две шахти, което е с дължина 60 метра.

Причините са, че старият колектор, който е на разстояние 40 см., има пукнатини и прояжда основата на новата канализация. Това коментира на пресконференция днес шефът на отдел "Инвестиционна дейност" в Общината Клавдия Тончева. При ремонтните дейности през лятото старият колектор не е бил разкрит на 100%, но е бил продухан, за да има по-добра проводимост.

Налага се ново разкопаване на булеварда, тъй като е установено пропадане. Разкриването ще даде представа за точната причина за пропадането, заяви инж. Игор Йотов от фирмата -изпълнител "Аква Марица". Когато проблемният участък се отвори ще се прецени какво точно ще се прави. Йотов смята, че има подмокране под тръбите, които са с диаметър 1 600. Те не са дали дефект, няма пукнатини по тях или проблем с връзките, както и течове. Старият колектор, обаче вероятно ще бъде саниран.

Ремонтът ще е за сметка на "Аква Марица", а разкопаният булевард ще бъде възстановен, както е в момента -без кръпки, а с цялостно асфалтиране, поясниха от фирмата- изпълнител. Все още не е ясно каква е стойността на ремонтните дейности, които предстои да се направят. Няма да може да бъде използван обаче новият паркинг пред блок 24, докато трае ремонта.

На срещата с медиите присъстваха и представители на ВиК-Димитровград, който първи са констатирали пропадането на участъка на бул."Благоев" при огледите. Имаше и представители на фирмата, извършваща строителния надзор. Всички бяха категорични, че е по-добре проблема с канализацията да се отстрани сега, отколкото напролет, тъй като предстоят дъждовни дни и сняг. Това може да доведе до наводнения на улиците "В.Петлешков", "Първи май", "Оборище" и бул."Христо Ботев".

Представители на Общината, фирма "Аква Марица", строителния надзор на Водния проект и ВиК дадоха пресконференция днес

От Общината и фирмите, свързани с Водния проект се извиниха на димитровградчани за причиненото неудобство. Припомняме, че само преди две седмици бул."Благоев" бе асфалтиран и маркиран.

Специалистите заявиха още, че няма проблеми с положения водопровод и канализация на останалите места в Димитровград, където се работеше по Водния проект. 12 месеца е срокът за отстраняване на дефекти по проекта, а гаранцията, която дава фирмата - изпълнител е 8 години, стана ясно още на срещата.

За около месец няма да могат да се ползват новине паркоместа срещу блок 24 на бул."Благоев"
Инж. Игор Йотов от "Аква Марица" смята, че има подмокране под тръбите, които са с диаметър 1 600.
Шефът на ВиК инж.Камен Николов подчерта, че пропадането са установили първи специалистите от ВиК-Димитровград
От днес е в сила и заповед на кмета Иво Димов за реорганизация на движението в следващия 1 месец

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Ст
    Стефан Стефанов
    42 -2
    13:36, 20 окт 2014
    Какво значи "Извинявайте"? Кой ще ни плати скъсаните нерви, кой ще ни плати невъзможността да почиваме в събота и неделя, кой ще ни плати набитите с прах мебели и покривки за тях, кой ще ни плати задръстените филтри на колите, кой ще ни плати това, че единия ден си миеш колата, а на следващия не личи, че е мита? В крайна сметка кой ще ни плати скъсаните нерви и неудобствата? Вярно, че е за добро, проявяваме разбиране, ама това продължава от март месец!!!
  • 2
    Hi
    histar
    22 -2
    13:37, 20 окт 2014
    bravo bravo
    onzi den go asfaltirahte i ytre shte kopaem na novo
    nestruvate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    de da vi i boleshe kolkoto vi marzi da gledate shtqhme da se otarvem ot vas. za dobro shteshe da e!!!
    razvalihte ni grada, predi ne se navodnqvahme a sega polovinata grad e kato veneciq sled dajd. kmete kade sa gondolite da gi polzvame kato taksita.
    pochnah da se oglejdam za zakupuvaneto na amfibiq.
    tova ni ochakva jivot po voda i da obikalqme po cql den kragovi
  • 3
    Не
    недоумяващ
    23 -1
    15:52, 20 окт 2014
    А разходите на бензин по обиколните улички осеяни с дупки....
  • 4
    Че
    Честито
    24 -2
    16:05, 20 окт 2014
    Ай, честито още два месеца прахоляци и обиколки! Некадърници прости!
  • 5
    Ve
    veso_1413812036
    10 -3
    16:31, 20 окт 2014
    izvinqvaite i tova e tva e balgaria elate da mi duhate patkata bokluci
  • 6
    Гр
    гражданка
    8 -2
    16:43, 20 окт 2014
    Скъпи съграждани, погледнете разкораването на множество улици от добрата страна. Предстои зима, снеговалеж....Колкото и снежинки да паднат, все ще затруднят почистването. Винаги се оказват неподготвени и изненадани. Така с повечко разкопани улици, ще остане по-малко за чистене. Не че ще се справят и с двете работещи улици, но някак си има повече шансове.
  • 7
    55
    55
    17 -2
    18:53, 20 окт 2014
    Ало , май не сте в час!1600 м диаметър!!!!
  • 8
    55
    55
    26 -2
    19:00, 20 окт 2014
    Мила Клавдия , след като асфалтирахте ли установихте несъответствията ?
    • 69
      69
      17 -1
      20:55, 20 окт 2014
      контрола май липсва при този проект, някой пак се покри
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Зл
      Злоупотреба
      5 0
      10:45, 25 окт 2014
      Клавдия,защо говориш врели некипели?Подкопан водопровод,кажи си че са объркали котите на канализацията-за геодезист не сте ли чували?!Кмета точно теб ли прати да прикриваш злоупотребите на ТиВиБи и Тодор Бояджиев?Срамота.
  • 9
    Di
    diko_1413833533
    5 -1
    22:30, 20 окт 2014
    Българска си му работа
  • 10
    Za
    za
    8 0
    00:24, 21 окт 2014
    Естественно пак няма виновни, просто някаква си грешка еййй кога ше се събудите?

  • 11
    За
    запознат
    3 0
    16:38, 25 окт 2014
    Тръбите не са положени правилно уплътнителите на тръбите не са поставени правилно и висят вътре а на места не са сложени,липсва нивелация на места има денивелация 0.40 до 0.80см.Защо великия воден специалист Овчаровна (ОВЧА) е подписала акт15
  • 12
    Не
    незапознат
    1 0
    19:03, 25 окт 2014
    Странно е, че няма никакъв ефективен начин, недоволните от случващото се, да решат съдбата на чиновниците като Овчаровна и Николов. И как така нямат никакъв начин, когато недоволните са 99,9% , а доволните - остатъка до 100%. Ами много просто - на 30 хил. овце се полага една Овчаровна за овчар. Та иначе ... бива ли без овчар. За овчар овца да сложиш не бива!
Последни новини