На ул.Оборище се тревожат от наводнение заради очакваните валежи

От това хидро-техническо съоръжение се очаква да събере водата от ул. Оборище, трите преки по нейното протежение и част от бул. Христо Ботев, пише Нели Вълева

Водният проект, работата по който продължава по бул."Благоев", както стана ясно вчера, породи въпроси от страна на димитровградчани. Притесненията на хората са свързани най-вече с прогнозираните валежи и опасността от наводнения на ремонтираните улици.

В социалната мрежа живееща на ул."Оборище" жена изразява опасенията си, че от току- що изградено хидро-техническо съоръжение се очаква да събере водата от улицата, както и от трите преки по нейното протежение, а също и част от бул. "Христо Ботев".

Моля, за становище и действия на компетентните власти, защото пак ще бъдем под вода, сигнализира Нели Вълева. И прилага снимки на хидро-техническото съоръжение, което се явява отводнителен канал.

Още вчера от фирмата -изпълнител на Водния проект в Димитровград, както и от техническия надзор бяха категорични, че никъде другаде, освен на бул."Благоев" не са установени проблеми с ремонта на канализацията. Правени са и 72 -часови проби, както и огледи на комисия.

Готови сме да публикуваме становище на фирмата -изпълнител или компетентни органи по Водния проект, ако изяват желание за това.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Отводнителен канал на ул."Оборище", правен при ремонта
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини