СОУ "Л.Каравелов" даде рамо на акцията "Капачки в действие"

СОУ "Любен Каравелов" в Димитровград официално се включи днес в акцията "Капачки в действие" на фондация "Идея в действие"

СОУ "Любен Каравелов" в Димитровград официално се включи днес в акцията "Капачки в действие" на фондация "Идея в действие".

Целта на кампанията е да се съберат повече PVC капачки. Те се предават за рециклиране в специализираните заводи, а срещу тон капачки се получава сумата от 500 лв. С тях от фондацията - инициатор закупуват на домовете за сираци ел. уреди, от които имат нужда децата.

"Училището ни се слави с традиции в благотворителните инициативи, а това не е първата ни подобна, винаги сме се отзовавали на хора в беда и в нужда", посочи класният ръководител на 1 б клас Стела Иванова.

Колежката й от 1 а клас Петрула Дончева добави, че това е един от начините да се покаже как деца могат да помагат на връстниците си. За акцията са избрани точно капачки, защото те могат да бъдат рециклирани 8 пъти повече от други отпадъчни материали поради липсата на примеси в тях.

Децата могат да носят капачки от PVC бутилки, флакони, дездоранти, кремове, шампоани, тоалетно мляко, паста за зъби. За акцията са нужни също и капачки от маркери, флумастри др.

Малчуганите от началните класове в СОУ "Л.Каравелов" днес първи поставиха началото на акцията. Във всяка класна стая в училището ще бъдат сложени бутилки или кутии за набиране на капачки. Пунктове ще има до охраната на първия етаж в училището и на втория етаж, близо до учителската стая. Рекламни материали на "Капачки в действие" получиха и всички ученици и учители в СОУ-то.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Децата бяха подготвили първата партида от капачки днес

Децата от началните класове първи открликнаха на инициативата

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини